Workshop pro pečující v Třanovicích

Délka čtení: 1 min., 50 sec.
Workshop pro pečující v Třanovicích

Dne 18.1.2024 v prostorách SEN centra v Třanovicích proběhl v rámci projektu SPOKO Pobeskydí workshop na téma „Tipy a triky pro pečující, aneb jak si ulehčit péči o blízkého I“.

Workshop byl určen osobám, které pečují o svého blízkého v domácím prostředí. Na místě konání byla k dispozici polohovací postel a pomůcky usnadňující péči. Pod vedením lektorky Libuše Koppové a sociální pracovnice si účastníci mohli vyzkoušet jak efektivně a šetrně manipulovat s imobilním, či částečně mobilním člověkem tak, aby manipulace byla co nejméně náročná pro pečujícího a co nejjemnější k osobě, o kterou pečujeme. Lektorka sdílela tipy, jak lze blízkému dopřát uvolňující a podnětnou masáž, jak jej zklidnit, jak předcházet proleženinám, jak přistupovat nejen k péči, ale i svým vlastním potřebám. Akci vnímáme jako vydařenou a smysluplnou, proto bychom ji rádi na podzim roku 2024 zopakovali.

Zájemce o tuto tématiku a osoby pečující srdečně zveme na naše webové stránky https://www.pobeskydi.cz/spoko-pobeskydi/, kde průběžně zveřejňujeme chystané události. V obcích povodí Stonávky také nabízíme lidem v nepříznivé životní situaci bezplatné poradenství a nasměrování na služby, jež by jim mohly pomoci.

Sociální pracovnici poskytující tuto podporu je možné kontaktovat prostřednictvím e-mailové adresy: kp.pobeskydi@slezskadiakonie.cz

HARMONOGRAM AKTIVIT LEDEN - ČERVEN 2024 SPOKO Pobeskydí

DATUM ČAS NÁZEV AKCE MÍSTO KONÁNÍ LEKTOR
2/6/2024 8.30 - 16.00 NE VŠECHNO JE ZTRACENO sál OU Třanovice Více lektorů
2/28/2024 16.30 -18.30 Fyzioterapie formou feldenkraisovy metody sál OU Třanovice Mgr. Irena Molin
3/14/2024 16:00 -18:00  Svépomocná skupina pro laické pečovatele v domácnosti SEN centrum Třanovice 340 ThDr. Miriam Szőkeová, PhD.
4/3/2024 16.30 -18.30 Fyzioterapie formou feldenkraisovy metody sál OU Třanovice Mgr. Irena Molin
5/15/2024 16.30 -18.30 Fyzioterapie formou feldenkraisovy metody sál OU Třanovice Mgr. Irena Molin
6/6/2024 16:00 -18:00  Svépomocná skupina pro laické pečovatele v domácnosti SEN centrum Třanovice 340 ThDr. Miriam Szőkeová, PhD.