Nabídka kompenzačních pomůcek na Třinecku a Těšínsku

TABITA Český Těšín, Třanovice, Třinec, Jablunkov, osobní asistence, odlehčovací služby provozuje také půjčovnu kompenzačních pomůcek

Dokud nezačnete pečovat o svého blízkého v domácím prostředí, možná netušíte, jak zásadní roli hrají kompenzační pomůcky v životě pečujících osob a samotných seniorů, nemocných, osob se zdravotním postižením, po úraze apod. Jen si představte, že máte přesunout imobilní maminku z postele na židli či vozík, umýt ji vleže hlavu, pomoci ji vstát nebo udržet vsedě bez neustálého sklouzávání níže či zajistit stabilitu při chůzi. Kompenzační pomůcky jsou drahou záležitostí. Některé z nich Vám předepíše lékař a máte je brzy doma, na některé musíte čekat delší dobu. Stává se, že žádanou pomůcku revizní lékař neschválí. Středisko TABITA Slezské diakonie provozuje Půjčovnu kompenzačních pomůcek. Disponuje nejběžnějšími a nejznámějšími pomůckami, jako je elektrická polohovací postel (jednoduchá pro transport a montáž), invalidní vozík, pojízdné toaletní křeslo, různé typy chodítek. Má však i méně známé pomocníky, které významně ulehčují péči: antidekubitní program (polohovací had a válec, matrace, sedák s klínem), pomůcky ke zvedání a přesun imobilních osob (speciální pásy, posuvná deska, multifunkční podložka, otočný podstavec), otočná sedačka do vany, vanička na mytí hlavy a další. Pokud jste Vy nebo Váš blízký uživatelem služeb střediska TABITA, máte nárok na užívání KP z naší půjčovny po dobu 1 měsíce ZDARMA, vyjma elektrické polohovací postele. Následně Vám bude nabídnuta zvýhodněná cena. Pomůcky zapůjčujeme na základě sepsané písemné smlouvy.

Nabídka kompenzačních pomůcek ZDE                                      Ceník kompenzačních pomůcek ZDE

V případě zájmu o zapůjčení kompenzačních pomůcek nás prosím kontaktujte

Bc. Ivana Andrýsková, DiS.
Vedoucí střediska
Slezská diakonie
TABITA Český Těšín, Třanovice, Třinec, Jablunkov
osobní asistence, odlehčovací služby
Třanovského 1758/10
737 01 Český Těšín

asistence.respit@slezskadiakonie.cz
mob.: +420 739 525 242

Informace o zpracování osobních údajů pro účely uzavření Smlouvy o zápůjčce kompenzačních pomůcek

Nabídka kompenzačních pomůcek na Ostravsku

ELIM Ostrava, pečovatelská služba Slezské diakonie provozuje také půjčovnu kompenzačních pomůcek.

Půjčovna je určena seniorům, nemocným nebo těm, kteří byli propuštěni ze zdravotnických zařízení do domácího léčení, osobám se zdravotním postižením, lidem po úrazech, apod.

Cílem půjčování kompenzačních pomůcek je usnadnění či prodloužení pobytu osob v jejich domácím prostředí, zlepšení podmínek domácí léčby a úleva rodinným pečujícím. Návazným cílem naší půjčovny je podpořit domácnosti v možnosti vyřídit si a získat pomůcku vlastní. Pomůcky jsou zapůjčovány na základě sepsané písemné smlouvy, za měsíční poplatky viz ceník.

Ceník kompenzačních pomůcek ZDE.

V případě zájmu o zapůjčení kompenzačních pomůcek nás prosím kontaktujte:

Slezská diakonie, středisko ELIM Ostrava, pečovatelská služba

Štramberská 2871/47, 703 00, Ostrava