Den se sociálním pracovníkem

je již tradiční akce Slezské diakonie připravována v rámci Týdne sociálních služeb České republiky, který vyhlašuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Den se sociálním pracovníkem je příležitost pro veřejnost a také pro žáky a studenty škol. Jedná se o příležitost pro všechny, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku práce sociálního pracovníka, vidět profesionála v akci, dovědět se více informací o konkrétní službě přímo osobně od pracovníků a odborníků z oboru.

Slezská diakonie vždy otevírala dveře do svých sociálních služeb a nabízela možnost ve svých střediscích prožít hodinu se sociálním pracovníkem.

2020

Letošní akce v roce 2020 je však jiná. S ohledem na koronavirovou epidemii je našim zájmem primárně bezpečnost našich uživatelů a pracovníků ve službách. Omezení spojená s nouzovým stavem nám ani nedovolují přivítat v našich službách studenty škol v rámci této akce. Proto jsme se rozhodli uspořádat letošní roční jinak, on-line. Do našeho "studia" si každý den od 5. do 9. 10. 2020 zveme jednoho hosta, který v živém vysílání přiblíží svou práci, své poslání, bude sdílet svůj příběh a také bude odpovídat na otázky z řad široké veřejnosti a studentů škol. Celá akce se odehrává na facebooku Slezské diakonie.

Akce Slezské diakonie je určena všem, kteří chtějí poznat práci sociálního pracovníka. Na základě této zkušenosti budou chápat, jak sociální pracovníci pomáhají seniorům, lidem s postižením, lidem bez domova nebo lidem s jiným sociálním problémem. Je to také příležitost zvážit studium sociální práce a poté hledat pracovní uplatnění v sociálních službách.

• Host pořadu: Mgr. Ester Heczková, vedoucí Programu pro pěstounské rodiny
  • Moderátor pořadu: Mgr. Lenka Waszutová, MBA, vedoucí Sekce řízení lidských vztahů

• Host pořadu: Bc. Zuzana Holinková, DiS., sociální pracovník střediska BETHEL Český Těšín
  • Moderátor pořadu: Bc. Veronika Nyberová, vedoucí personálního odboru, personální partner pro Oblast Těšínsko, Pobeskydí

• Host pořadu: Mgr. Veronika Raszková, vedoucí střediska SILOE Ostrava
  • Moderátor pořadu: Ing. Veronika Sasynová, personalista - personální partner pro Oblast Ostravsko a Krnov, Bruntál

• Host pořadu: Bc. Kateřina Gavendová, DiS., sociální pracovník střediska BETHEL Třinec.
  • Moderátor pořadu: Bc. Michaela Vrbovská, personalista - personální partner pro oblast Třinec, Frýdek Místek, Karvinsko a úsek Brno

• Host pořadu: paní Bc. Daniela Lisá, DiS., sociální pracovník střediska EDEN Český Těšín

• Moderátor pořadu: Mgr. Lenka Waszutová, MBA, vedoucí Sekce řízení lidských zdrojů

Jak se odborně řeší sociální problémy?

I v roce 2019 se připravili sociální pracovníci Slezské diakonie, aby představili lidem svou práci, kterou pomáhají zvládnout složité sociální situace různým lidem v různých situacích. Měli jste příležitost vybrat si z mnoha různých sociálních služeb v různých městech službu, kterou jste chtěli navštívit a tak získat spoustu zajímavých informací, které také obohatí i Váš osobní život.

Slezská diakonie nabízela příležitost seznámit se blíže s prací v sociálních službách, možnost prohlédnout si službu a zeptat se odborných pracovníků na vše, co je potřeba, v těchto střediscích:

EDEN Český Těšín, EFFATHA Frýdek-Místek, SILOE Ostrava, INTERVENČNÍ CENTRUM Havířov, DUHOVÝ DŮM Ostrava, OBČANSKÁ PORADNA Ostrava, ELIM Ostrava, EFFATHA Nový Jičín, Kopřivnice, SOCIÁLNÍ ASISTENCE Frýdek-Místek, BETHEL Třinec, SOCIÁLNÍ ASISTENCE Třinec, ELPIS Třinec, JORDÁN Třinec, ARCHA Třinec, NOE Třinec, ELIADA Brno, Poradna rané péče DOREA Brno.

Že se Den se sociálním pracovníkem  vydařil je zřejmé i ze zpětných vazeb účastníků.

Patrný je obdiv k profesi sociálního pracovníka, k náročnosti této profese.

Děkujeme naším sociálním pracovníkům za perfektní přípravu prezentace své práce a návštěvníkům, spolupracujícím školám, za jejich účast a zpětné vazby, které může nalézt ZDE

Minulé ročníky
8. - 12. 10. 2018

Zážitek, možnost vidět profesionála v akci.

Vyhodnocení dotazníků

Fotogalerie/blog

2. - 8. října 2017

Proběhl již 2. ročník akce Slezské diakonie pro veřejnost, studenty a žáky škol Den se sociálním pracovníkem. Akce se konala v rámci Týdne sociálních služeb a probíhala na několika střediscích SD.

Fotogalerie a vyhodnocení dotazníků ZDE

1. ročník Dne se sociálním pracovníkem proběhl v roce 2016.

Fotogalerie ZDE

Mgr. Lenka Waszutová, MBA
vedoucí Sekce řízení lidských zdrojů, tisková mluvčí
tel.: 558 764 320, 604 229 619