PODPOŘTE NÁŠ PROJEKT "OÁZA KLIDU A POHODY" !!!

Co pro to udělat?

1. stáhnout si do mobilního telefonu mobilní aplikaci EPP od Skupiny ČEZ

2. chodit, běhat, sportovat ....

Pomáhej pohybem je nástroj, díky kterému má uživatel možnost vlastním aktivním pohybem určovat, které projekty a v jaké výši má Nadace ČEZ finančně podpořit.

Cílem našeho projektu je zřízení nové snoezelen místnosti ve středisku. Naší hlavní náplní jsou sice pracovní aktivity, při poskytování služby však přichází momenty, kdy naši klienti cítí napětí a neklid. V tu chvíli potřebují důstojné a bezpečné místo pro projevy svého chování a uvolnění. Finanční prostředky budou sloužit na vybavení snoezelen místnosti: sedací polštáře/vaky, snový ostrov, senzorické pomůcky (bublinkový válec, čalounění, akustická základna, zesilovač, síť hvězdné nebe apod.) a hmatové pomůcky. Předpokládáme, že tím dojde ke snížení počtu krizových situací ve službě.

Cíl: 130 000,-Kč

Děkujeme za vaši pomoc

Středisko EFFATHA Nový Jičín, sociálně terapeutické dílny

Konečně bez bariér!

Pan Milan je 4. rokem klientem služby EUNIKA Karviná denní stacionář, má dětskou mozkovou obrnu a spastickou kvadruparézu. V rámci služby nejvíce vítá možnost rehabilitovat, trénovat chůzi, svaly na nohách. Ale také možnost posilovat své komunikační a sociální dovednosti. Pan Milan má své cíle a plány do budoucna, rád by posílil svou samostatnost a našel si i vlastní bydlení. Díky podpoře služby si již našel práci.

Dovolte, aby Vám pan Milan řekl něco o sobě i na svém vlastním webu, který spravuje: https://janosmilan.webnode.cz/

Podpořit pana Milana můžeme i společně,

potřebuje pro svůj elektrický vozík motor, který pomocí hydrauliky bude naklánět sedadlo, náklon si bude moci určovat sám podle povrchu a pohyb bude tak bezpečnější.
Cena motoru je vysoká a pan Milan si je vědom, že není lehké takové množství sehnat.

Pokud můžete pomoci, děkujeme Vám!

Darujme.cz: https://www.darujme.cz/projekt/1204904

Přejeme panu Milanovi mnoho sil a splněná přání!

Půjčíme pohyb

Půjčovna Kompenzačních pomůcek Slezské diakonie střediska TABITA, osobní asistence, odlehčovací služby začala provozovat svoji činnost v lednu 2015 v oblasti Český Těšín, Třinec, Jablunkov a okolí.
Jde naproti uživatelům svých služeb tím, že jim nabízí zdarma zapůjčení, když na začátku péče nemají vše potřebné a buď čekají na přidělení pomůcek po schválení revizním lékařem nebo momentálně si z důvodu finanční úzkosti nemohou dovolit pomůcku zakoupit.

V této chvíli nám schází

• zesílený invalidní vozík (hodnota 15 000 Kč),
  • klozetové křeslo do sprchy (hodnota 8 000 Kč)
  • 2 antidekubitní matrace do elektrických polohovacích postelí do stupně dekubitu III (hodnota 10 000 Kč) jako náhrada za již opotřebované.

Bezplatné zapůjčení pomůcek pak může trvat 1-3 měsíce. Poté mohou naši uživatelé využívat zvýhodněné ceny půjčovny.
V rámci vedlejší hospodářské činnosti, je půjčovna otevřena i zájemcům z řad veřejnosti.

Naše služba může, díky příjmům ze zápůjček, dokrývat svoje náklady na činnost tam, kde ji dotace a příjmy uživatelů za službu nestačí.

Podpořit náš projekt můžete prostřednictvím Darujme.cz: https://www.darujme.cz/projekt/1203979

Chci pomáhat jako dobrovolník

Mgr. Šárka Petrželová
koordinátorka projektů a dobrovolnictví, Dukelská 264, 737 01 Český Těšín

Hana Gebauerová, Dobrovolnické centrum Slezské diakonie pro Krnov, Město Albrechtice, Rýmařov, Osoblaha atd., Středisko BENJAMÍN, SPC N 454/54, 794 01 Krnov

Vyhlášená veřejná sbírka pro sociální služby Úseku Brno

Nákup speciálních pomůcek -  rehabilitačních, kompenzačních a didaktických, mzdy asistentů, odborné vzdělávání zaměstnanců Úseku Brno, náklady spojené s koupí a provozem osobního vozu, pořádání akcí a jejich propagace.

Budeme rádi i za Vaši podporu!
Možnosti zapojení se:

• nákup ponožek
  • finanční vklad na účet

Více informací o našich sociálních službách Slezské diakonie, které jsou poskytovány v rámci Úseku Brno:

Poradna rané péče DOREA Brno

Posláním služby je odborné provázení a podpora rodin pečujících o děti se zdravotním postižením prostřednictvím služeb rané péče poskytovaných v Jihomoravském kraji. www.sdbrno.cz

ELIADA Brno, osobní asistence

Posláním střediska je prostřednictvím osobní asistence podporovat děti a dospělé s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením v jejich přirozeném domácím prostředí. www.sdbrno.cz

Shlédněte také video-zpravodajství MOZAIKA ze služeb Úseku Brno na YouTube

Partneři Slezské diakonie Úsek Brno v rámci veřejné sbírky jsou:  Peugeot Kopecký