Abychom ochránili naše pracovníky v pobytových a terénních službách a zajistili kvalitní služby, potřebujeme stále jednorázové rukavice a návleky na boty, gumáky a pláštěnky, bezkontaktní teploměry, roušky. Obracíme se i na Vás s prosbou o pomoc.

Sběrná místa, kde od zítra můžete v pondělky a ve čtvrtky od 9 do 11 hodin vše potřebné pro naše pracovníky v sociálních službách předat, vznikly ve farních sborech SCEAV:

FS Návsí, Dlouhá 48, Návsí
FS Třinec, Revoluční 609, Třinec 1
FS Český Těšín, Na Nivách 1, Český Těšín
FS Karviná, Masarykovo náměstí 3/4, Karviná - Fryštát
FS Ostrava, Husovo náměstí 1188/4, Ostrava 1

Chci pomáhat jako dobrovolník

Mgr. Jana Křepelová
koordinátorka dobrovolnictví, Dukelská 264, 737 01 Český Těšín

Hana Gebauerová, Dobrovolnické centrum Slezské diakonie pro Krnov, Město Albrechtice, Rýmařov, Osoblaha atd., Středisko BENJAMÍN, SPC N 454/54, 794 01 Krnov

Vyhlášená veřejná sbírka pro sociální služby Úseku Brno

Nákup speciálních pomůcek -  rehabilitačních, kompenzačních a didaktických, mzdy asistentů, odborné vzdělávání zaměstnanců Úseku Brno, náklady spojené s koupí a provozem osobního vozu, pořádání akcí a jejich propagace.

Budeme rádi i za Vaši podporu!
Možnosti zapojení se:

• nákup ponožek
  • finanční vklad na účet

Více informací o našich sociálních službách Slezské diakonie, které jsou poskytovány v rámci Úseku Brno:

Poradna rané péče DOREA Brno

Posláním služby je odborné provázení a podpora rodin pečujících o děti se zdravotním postižením prostřednictvím služeb rané péče poskytovaných v Jihomoravském kraji. www.sdbrno.cz

ELIADA Brno, osobní asistence

Posláním střediska je prostřednictvím osobní asistence podporovat děti a dospělé s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením v jejich přirozeném domácím prostředí. www.sdbrno.cz

Shlédněte také video-zpravodajství MOZAIKA ze služeb Úseku Brno na YouTube

Partneři Slezské diakonie Úsek Brno v rámci veřejné sbírky jsou:  Peugeot Kopecký

Chci pomoci konkrétnímu projektu

Prostřednictvím dárcovského portálu Darujme.cz můžete nyní pomoci v rámci dvou projektů Slezské diakonie

• Zůstat doma
  • Žít podle svého

Jak to funguje? Darujme.cz je dárcovský portál provozovaný nadací Via. Jeho účelem je poskytnout neziskovým organizacím prostor pro výběr darů na různé dobročinné, charitativní nebo veřejně prospěšné projekty a dárcům umožnit jednoduchý a bezpečný způsob darování. Více informací o zpracování osobních údajů v rámci portálu Darujme.cz. Tyto projekty můžete podpořit i prostřednictvím pojištění u První klubové pojišťovny.

Zůstat doma

Odborná a na míru ušitá pomoc, přímo v místě bydliště je to, co lidé s postižením a senioři potřebují. Díky terénním službám, které poskytuje Slezská diakonie, mohou zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu přímo v domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby. Naši pracovníci docházejí za rodinami, které vychovávají dítě s postižením, pomáháme rodinám naházet vhodné způsoby výchovy a péče o dítě s postižením tak, aby jej jeho handicap omezoval co nejméně. Organizujeme svépomocné skupiny pro rodiče, společné pobyty rodiny s dětmi s postiženými i zdravými sourozenci. I Vy sami můžete podpořit tento projekt a pomoci dětem, lidem s postižením a seniorům zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu prostřednictvím terénní služby v přímo domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby, děkujeme.

Projekt můžete podpořit prostřednictvím portálu Darujme.cz.

Žít podle svého? Jde to!

Vede od zkušenosti s duševním onemocněním cesta k plnohodnotnému životu? Může člověk s mentálním postižením žít ve svém bytě nebo pracovat? Sociální pracovníci 7 týmů Slezské diakonie v rámci Moravskoslezského kraje odpovídají jednoznačně: "Ano, jde to!"

Projekt můžete podpořit prostřednictvím portálu Darujme.cz.

Klubovka a Slezská diakonie mají společný cíl

Pojištění je ve své podstatě podobné charitě: lidé se skládají na pomoc někomu, koho postihlo neštěstí. Jen na rozdíl od charity dávají prostředky do fondu předem. Díky spolupráci Klubovky a Slezské diakonie získává pojištění další rozměr – kromě základní ochrany zdraví a majetku navíc odteď i pomáhá.

Více o pojišťovně naleznete ZDE.