30 let PROMĚN ve Slezské diakonii

Cílem publikace je vyzdvihnout hodnotu a důstojnost lidského života a to, že pozitivní změna v životě člověka je možná když se pro ni sám rozhodne a když má kolem sebe potřebnou podporu. Publikace je oslavou barevnosti života a také upozorňuje na význam neziskového sociálního sektoru v naší společnosti.

Vyjde v nákladu 500 Ks.

Projekt poskytl prostor pro spolupráci Slezské diakonie a studentů Albrechtovy střední školy (obor polygrafie) a to v oblasti zachycení 30 životních proměn současných nebo bývalých klientů Slezské diakonie - lidí se zdravotním znevýhodněním, lidí bez domova, seniorů, rodin i jednotlivců. Studenti byli zapojeni do tvorby některých fotografií z prostředí speciální praktické školy. Publikace a příběhy v ní budou sdíleny s klienty Slezské diakonie, se širší odbornou i laickou veřejnosti a osvětově (interaktivně) také se studenty škol. Sbírka příběhů upozorňuje na to, že pozitivní změna v životě člověka je možná, má motivační i vzdělávací charakter.

Publikace v nákladu 500 Ks bude k dispozici zdarma, je výrazem vděčnosti za život, jeho hodnoty a přináší lidem motivaci i naději.

VÁŠ FINANČNÍ PŘÍSPĚVEK PODPOŘÍ POKRYTÍ NÁKLADŮ NA TISK PUBLIKACE: DARUJME.CZ

Chci pomáhat jako dobrovolník

Mgr. Jana Křepelová
koordinátorka dobrovolnictví, Dukelská 264, 737 01 Český Těšín

Hana Gebauerová, Dobrovolnické centrum Slezské diakonie pro Krnov, Město Albrechtice, Rýmařov, Osoblaha atd., Středisko BENJAMÍN, SPC N 454/54, 794 01 Krnov

Vyhlášená veřejná sbírka pro sociální služby Úseku Brno

Nákup speciálních pomůcek -  rehabilitačních, kompenzačních a didaktických, mzdy asistentů, odborné vzdělávání zaměstnanců Úseku Brno, náklady spojené s koupí a provozem osobního vozu, pořádání akcí a jejich propagace.

Budeme rádi i za Vaši podporu!
Možnosti zapojení se:

• nákup ponožek
  • finanční vklad na účet

Více informací o našich sociálních službách Slezské diakonie, které jsou poskytovány v rámci Úseku Brno:

Poradna rané péče DOREA Brno

Posláním služby je odborné provázení a podpora rodin pečujících o děti se zdravotním postižením prostřednictvím služeb rané péče poskytovaných v Jihomoravském kraji. www.sdbrno.cz

ELIADA Brno, osobní asistence

Posláním střediska je prostřednictvím osobní asistence podporovat děti a dospělé s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením v jejich přirozeném domácím prostředí. www.sdbrno.cz

Shlédněte také video-zpravodajství MOZAIKA ze služeb Úseku Brno na YouTube

Partneři Slezské diakonie Úsek Brno v rámci veřejné sbírky jsou:  Peugeot Kopecký

Klubovka a Slezská diakonie mají společný cíl

Pojištění je ve své podstatě podobné charitě: lidé se skládají na pomoc někomu, koho postihlo neštěstí. Jen na rozdíl od charity dávají prostředky do fondu předem. Díky spolupráci Klubovky a Slezské diakonie získává pojištění další rozměr – kromě základní ochrany zdraví a majetku navíc odteď i pomáhá.

Více o pojišťovně naleznete ZDE.