Konečně bez bariér!

Pan Milan je 4. rokem klientem služby EUNIKA Karviná denní stacionář, má dětskou mozkovou obrnu a spastickou kvadruparézu. V rámci služby nejvíce vítá možnost rehabilitovat, trénovat chůzi, svaly na nohách. Ale také možnost posilovat své komunikační a sociální dovednosti. Pan Milan má své cíle a plány do budoucna, rád by posílil svou samostatnost a našel si i vlastní bydlení. Díky podpoře služby si již našel práci.

Dovolte, aby Vám pan Milan řekl něco o sobě i na svém vlastním webu, který spravuje: https://janosmilan.webnode.cz/

Podpořit pana Milana můžeme i společně,

potřebuje pro svůj elektrický vozík motor, který pomocí hydrauliky bude naklánět sedadlo, náklon si bude moci určovat sám podle povrchu a pohyb bude tak bezpečnější.
Cena motoru je vysoká a pan Milan si je vědom, že není lehké takové množství sehnat.

Pokud můžete pomoci, děkujeme Vám!

Darujme.cz: https://www.darujme.cz/projekt/1204904

Přejeme panu Milanovi mnoho sil a splněná přání!

Půjčíme pohyb

Půjčovna Kompenzačních pomůcek Slezské diakonie střediska TABITA, osobní asistence, odlehčovací služby začala provozovat svoji činnost v lednu 2015 v oblasti Český Těšín, Třinec, Jablunkov a okolí.
Jde naproti uživatelům svých služeb tím, že jim nabízí zdarma zapůjčení, když na začátku péče nemají vše potřebné a buď čekají na přidělení pomůcek po schválení revizním lékařem nebo momentálně si z důvodu finanční úzkosti nemohou dovolit pomůcku zakoupit.

V této chvíli nám schází

• zesílený invalidní vozík (hodnota 15 000 Kč),
  • klozetové křeslo do sprchy (hodnota 8 000 Kč)
  • 2 antidekubitní matrace do elektrických polohovacích postelí do stupně dekubitu III (hodnota 10 000 Kč) jako náhrada za již opotřebované.

Bezplatné zapůjčení pomůcek pak může trvat 1-3 měsíce. Poté mohou naši uživatelé využívat zvýhodněné ceny půjčovny.
V rámci vedlejší hospodářské činnosti, je půjčovna otevřena i zájemcům z řad veřejnosti.

Naše služba může, díky příjmům ze zápůjček, dokrývat svoje náklady na činnost tam, kde ji dotace a příjmy uživatelů za službu nestačí.

Podpořit náš projekt můžete prostřednictvím Darujme.cz: https://www.darujme.cz/projekt/1203979

Chci pomáhat jako dobrovolník

Mgr. Šárka Petrželová
koordinátorka projektů a dobrovolnictví, Dukelská 264, 737 01 Český Těšín

Hana Gebauerová, Dobrovolnické centrum Slezské diakonie pro Krnov, Město Albrechtice, Rýmařov, Osoblaha atd., Středisko BENJAMÍN, SPC N 454/54, 794 01 Krnov

Vyhlášená veřejná sbírka pro sociální služby Úseku Brno

Nákup speciálních pomůcek -  rehabilitačních, kompenzačních a didaktických, mzdy asistentů, odborné vzdělávání zaměstnanců Úseku Brno, náklady spojené s koupí a provozem osobního vozu, pořádání akcí a jejich propagace.

Budeme rádi i za Vaši podporu!
Možnosti zapojení se:

• nákup ponožek
  • finanční vklad na účet

Více informací o našich sociálních službách Slezské diakonie, které jsou poskytovány v rámci Úseku Brno:

Poradna rané péče DOREA Brno

Posláním služby je odborné provázení a podpora rodin pečujících o děti se zdravotním postižením prostřednictvím služeb rané péče poskytovaných v Jihomoravském kraji. www.sdbrno.cz

ELIADA Brno, osobní asistence

Posláním střediska je prostřednictvím osobní asistence podporovat děti a dospělé s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením v jejich přirozeném domácím prostředí. www.sdbrno.cz

Shlédněte také video-zpravodajství MOZAIKA ze služeb Úseku Brno na YouTube

Partneři Slezské diakonie Úsek Brno v rámci veřejné sbírky jsou:  Peugeot Kopecký