OSLAVY V ŠIROKÉ NIVĚ K 20. LETŮM POSKYTOVÁNÍ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ ARCHA Široká Niva

ARCHA Široká Niva poskytuje služby chráněného bydlení už od roku 1999. Klienti si v bydlení osvojují život podobný tomu běžnému a získávají nové dovednosti - denně se vypořádávají s nakupováním, péčí o vlastní domácnost, přípravou stravy, samostatným cestováním veřejnou dopravou a dalšími starostmi obvyklého života a to s podporu asistentů dle individuálních potřeb každého z klientů. Služba je jednou z nejstarších bydlení v Moravskoslezském kraji.

Významné výročí jsme náležitě oslavili společně s obyvateli Široké Nivy a ve spolupráci s obecním úřadem v sobotu 31. 8. 2019 v areálu místního fotbalového hřiště a to v duchu kulatého jubilea a loučení s létem. Pracovníci i klienti ARCHY připravili program pro děti, které za svou snahu získaly balíček s odměnami a omalovánkou. V tento den se vzpomínalo, prezentovala se činnost Slezské diakonie, ale hlavně proběhla hezká zábava s hudebním doprovodem DJ Froga. Program pro děti uzavřelo opékání klobásek a akce pak pokračovala zábavou pro dospělé. Omalovánku namalovala Kateřina Olejníčková smiley

Jménem CHB ARCHA Široká Niva bychom chtěli poděkovat obci Široká Niva, zejména paní starostce Aleně Mátéové za spolupráci a možnost takto pěkně oslavit naše výročí. Také klientům a pracovníků Slezské diakonie za jejich čas pro přípravy této akce.

Jaroslava Toporská, vedoucí střediska ARCHA Široká Niva

Sponzoři: Potravinová banka Ostrava, z. s, Aspec, Kofola, Kateřina Olejníčková, ASPEC Krnov, Sylva Dorazilová

Zpráva z této akce ke stažení také v pdf ZDE