"Kávomaty pomáhají" za podpory Nadačního fondu Albert

Projekt Kávomaty pomáhají  byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert v rámci grantového programu KÁVOMATY POMÁHAJÍ 2013.

Od loňského roku si mohou návštěvníci krnovského supermarketu Albert zpříjemnit nákup šálkem dobré kávy za příznivou cenu pouhých pěti korun. A co navíc, mohou kávu popíjet s hřejivým pocitem, že svou pětikorunou přispěli na dobrou věc a že z ní užitek mají i děti v Krnově a okolí. Nadační fond Albert totiž věnoval výtěžek z Kávomatu Albert ve výši 40 000 korun na projekt „Podpora rozvoje a vzdělávání dětí ze sociálně znevýhodněných rodin z Krnovska, Albrechticka a Osoblažska“, který byl od října 2013 do října 2014 realizován Slezskou diakonií, službou SOCIÁLNÍ ASISTENCE Krnov, Rýmařov.

V rámci tohoto projektu bylo uskutečněno spoustu aktivit pro děti z rodin, které se nacházejí v tíživé sociální situaci. Byly to například výlet do technického muzea U6 v Ostravě-Vítkovicích, vyrábění a zavěšení krmítek pro lesní ptactvo, Velikonoční pečení, příprava dárku pro maminky ke Dni matek, výlet na Ježečkův palouček, příprava medu a sirupu z černého bezu, společné vaření a další.

.Díky podpoře z kávomatu mohly také některé děti navštěvovat zájmové kroužky, kde poznaly nové kamarády, „dospěláky“ a také se naučily spoustě zajímavých aktivit, od výtvarných technik, přes hru na klavír a tanec až po plavání, fotbal a další. V herně pro rodiče a děti na náměstí Míru v Krnově mohli také někteří zájemci využít pomoc s přípravou do školy.

Tímto bychom chtěli moc poděkovat všem, kteří zakoupením kávy přispěli na podporu dětí, jež nemají vždy jednoduchý start do života.