Důstojně i ve stáří

Donátor: Nadace ČEZ Výše příspěvku donátora: 100 000,- Kč SAREPTA Komorní Lhotka, domov pro seniory Nedílnou součástí pomoci a péče o zdraví člověka dlouhodobě ležícího, je taky lůžko. Sociální služba domova pro seniory díky podpořenému projektu zakoupila elektrické polohovací postele pro seniory. Použitím postele polohujeme seniora do sedu a polosedu, polohujeme nohy, rovněž postel dokážeme snížit tak, aby senior si položil své nohy na zem. Změny polohy tak mají vliv na kondici člověka, např. krevní tlak a dýchání, vnímání a spánek. Výhodou polohovací postele je pojízdnost, šířka prostoru pro matraci, dalším přínosem postele je jednoduchá manipulace a ovládání poloh lůžka. Elektricky polohovatelné postele jsou pomocníkem pro personál, zlepšují pohodlí a zdraví imobilního seniora. Mají vliv na psychickou i duševní pohodu člověka a přispívají tak k zachování co největší soběstačnosti ležícího seniora. Halina Pientoková, vedoucí domova pro seniory