květen

Spolu ruku v ruce

Slezská diakonie se zapojila v rámci benefiční akce Moravskoslezského kraje s názvem "Spolu ruku v ruce", jejímž hlavním cílem je podpora neformálních pečujících, kteří v domácím prostředí pečují o blízkého člena rodiny s postižením či onemocněním a přiblížení života osob s postižením či onemocněním běžné populaci.

Součástí programu bude nejen hudební vystoupení interpreta Sebastian, bubenického souboru Rytmy a kapely DESMOD, ale také bohatý doprovodný program pro rodiny s dětmi,  jehož součástí budou jak aktivity s cílem přiblížit život osob s postižením běžné populaci (interaktivní simulace, ukázka a možnost nácviku manipulace s kompenzačními pomůckami, ukázka terapií se zvířaty apod.), ale také různé výtvarné techniky, dílničky a další program pro děti i dospělé.

Za Slezskou diakonii chceme lidem představit průlet životem člověka s postižením od dětství až po stáří. Připraveny budou aktivity pro děti, výtvarný koutek, ukázka bazální stimulace, snoezelen, alternativní komunikace. Nebude chybět také poradenství v oblasti péče o seniory, seniory s demencí, ukázka pomůcek pro kognitivní rehabilitace a audio ukázky vnímání u člověka s demencí. Velmi zajímavá bude také ukázka manipulace osoby pomocí vertikalizátoru, výstava a prodej výrobků klientů a mnoho dalšího.

Těšíme se na setkání s Vámi!