Po celý říjen můžete v naší knihovně Slezské diakonie shlédnout putovní panelovou výstavu fotografií Česká vlna solidarity aneb občanská společnosti v boji proti covid-19, kterou pořádáme ve spolupráci s Úřadem vlády.

V rámci této výstavy Slezskou diakonii zastupují fotografie z našich služeb

• ze střediska SAREPTA Komorní Lhotka, domov pro seniory fotografie s názvem První videohovor v 98 letech, radost, vděčnost, slzy i úsměvy provázejí audiovizuální setkání obyvatel domova pro seniory v Pobeskydí, kteří se z důvodu koronavirových omezení nemohli setkávat se svými blízkými.
  • ze střediska BETHEL Karviná fotografie s názvem  Teploměr - i takto může vypadat nástroj k zajištění bezpečného prostředí pro uživatele a pracovníky v sociálních službách v boji proti covid-19.

Knihovna je pro veřejnost otevřena v pondělí od 8 do 12 hodin a ve středu od 12 do 16 hodin.

Záměrem sekretariátu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace je touto výstavou poukázat na potenciál a nasazení jednotlivců a organizací občanské společnosti, kteří společnými silami a s nezměrnou energií přispěli k fyzické i psychické stabilitě každého z nás během nelehkého „koronavirového“ období.
Na základě vyhlášené výzvy pro sběr fotografií obdržel sekretariát Rady vlády pro NNO téměř 200 fotografií od více než stovky organizací. Na výstavních panelech je prezentován výběr 66 fotografií, které zachycují pestrý vzorek aktivit a široké spektrum organizací.