Podpořte online vzdělávání dětí v Moravskoslezském regionu na Frýdecko-Místecku, které nemají možnost zapojit se do výuky, protože nemají doma svůj vlastní počítač. Darováním nového notebooku s operačním systémem a webovou kamerou (případně s roční licencí MS Office 365) nebo již použitého, ale pro školní výuku funkčního zařízení podpoříte vzdělávání dětí v době, kdy jsou školy zavřené.

Slezská diakonie eviduje 40 sociálně potřebných rodin ze služeb sociální asistence a azylového domu ve Frýdku-Místku. Další potřebné rodiny jsou pak v evidenci samotných škol, s nimiž na projektu také spolupracujeme. Notebooky budou dětem zapůjčovány Slezskou diakonií na základě smlouvy o zápůjčce uzavřenou se zákonným zástupcem.

V případě ochoty pomoci prosím kontaktujte Magdu Lackovou, tel.: 733 591 446.

Hledáme dobrovolníka - odborníka z oblasti IT, programátora z Třince, Frýdku-Místku, který by pomáhal se servisem a opravou zapůjčených notebooků pro školní vzdělávání dětí.

V případě zájmu kontaktujte Dobrovolnické centrum: Moniku Banotovou 734 516 300

Děkujeme Vám!

Notebooky jsou darovány Slezské diakonii pro přesně vymezené účely podpory online vzdělávání a domácí přípravy k výuce potřebných dětí. Slezská diakonie nebo příslušná základní škola, se kterými Slezská diakonie na projektu spolupracuje, notebooky zapůjčuje na základě smlouvy o vypůjčce uzavřenou se zákonným zástupcem dítěte a zároveň zajišťuje jejich zprovoznění např. využitím licence, instalací programu apod., tak aby byly funkčním nástrojem pro online výuku té které školy. Děti jsou vybírány základní školou nebo pracovníky sociální služby (azylového domu a sociální asistence v Třinci a Frýdku-Místku), na základě znalostí sociální a ekonomické situace konkrétní rodiny. Zapůjčování notebooků je prevencí před jejich případným zneužitím, exekucí, prodejem apod. Našim cílem je maximální podpora dětí, které jsou takto izolovány jak od online vzdělání tak sociálního kontaktu.