Výstava “Proměna školou” zahájena

Ve čtvrtek 1.10. jsme v prostorách Diakonického a vzdělávacího centra spolu se zástupci Albrechtovy střední školy z Českého Těšína otevřeli vernisáží výstavu fotografických prací studentů polygrafického oboru. Výstava fotografií s názvem “Proměna školou” přináší vhled do života studentů speciální praktické školy Slezské diakonie z Českého Těšína, která poskytla podmínky pro tvorbu fotografií. Některé fotografie studentů se zároveň staly součástí publikace 30 PROMĚN, která vychází u příležitosti 30.výročí Slezské diakonie a zachycuje 30 příběhů pozitivní proměny životů našich současných nebo bývalých klientů. Publikace měla na vernisáži svou předpremiéru a do života bude uvedena právě dnes, v rámci konference Slezské diakonie “Diakonie v kontextu společenských výzev”.
Fotografické práce studentů se zároveň staly soutěžními pracemi v rámci soutěže Duplex, kterou pořádá Albrechtova střední škola již 3 roky. Na vernisáži proběhlo ocenění vítězů soutěže a předání věcných darů a to ve spolupráci s partnery školy, firmou Finidr, s.r.o. a firmou Koenig & Bauer.
Výstava fotografií probíhá také s finanční podporou Moravskoslezského kraje v rámci projektu “30 let PROMĚN”.