Obnova vybavení pokojů azylového domu

Délka čtení: 1 min., 16 sec.
Obnova vybavení pokojů azylového domu

Cílem projektu je výměna opotřebovaného a nefunkčního vybavení pokojů azylového domu BETHEL Frýdek-Místek.

V těchto dnech probíhá výměna opotřebovaného a nefunkčního vybavení pokojů azylového domu BETHEL Frýdek-Místek.

Vyměněno bude základní vybavení jako je postel, matrace a šatní skříň. Zakoupili jsme obyčejné kovové postele, které jsou ale oproti klasickým válendám z hygienického hlediska vhodnější. Podobně jsme rádi, že se mohli pořídit i matrace s voděodolným potahem. Čím dál častěji jsou našimi klienty lidé v seniorském věku se zdravotními hendikepy. Velmi potřebná byla také výměna šatních skříní. Některé byli ještě původní, více jak 10 let staré, a již přestaly splňovat požadavky na poskytnutí bezpečného soukromého prostoru pro uschování osobních věcí klientů.

V práci s lidmi bez domova je důležité projevit zájem, dát člověku pocit hodnoty. Nicméně nejdříve je potřeba naplnit základní potřeby.

Vše bylo možné pořídit díky poskytnuté dotaci Moravskoslezského kraje
v rámci programu „Program na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2020“.

Děkujeme.

Tým střediska BETHEL Frýdek-Místek

webové stránky střediska: https://www.slezskadiakonie.cz/sluzby/lide-bez-domova/sluzby-pro-lidi-bez-domova/centrum69
facebookový profil střediska: https://www.facebook.com/BethelFrydekMistek