Exkurze Slezské diakonie a spolku Hereditas

Délka čtení: 59 sec.
Za Matkou Ewou do Miechowic

Exkurze Slezské diakonie a historické společnosti HEREDITAS přinesla obohacení a mnoho informací.

Za Matkou Ewou do Miechowic

V pátek 3. června se uskutečnila exkurze Slezské diakonie a historické společnosti HEREDITAS s tématem “Za Matkou Ewou do Miechowic”. V Miechowicích jsme navštívili Domek Matky Ewy “Friedenshort”, kostel a hrob Matky Ewy, která byla zdrojem inspirace pro Karla Kulisze, zakladatele Diakonických zařízení v Komorní Lhotce. V Evangelickém centru Diakonie “Słoneczna Kraina” v Katowicích jsme měli příležitost získat informace o volnočasových aktivitách pro děti, mládež a seniory.Poslední zastávkou byla návštěva moderního interaktivního Slezského muzea v Katowicích, kde jsme měli možnost seznámit se s historií našeho regionu.

Velmi děkujeme předsedovi HEREDITAS Adamovi Cieślarovi, pastoru a řediteli Cieszynske Diakonie Markovi Londzinovi  a také tajemníkovi HEREDITAS Lumírovi Svobodovi za zorganizování velmi zajímavé exkurze. Odcházíme obohaceni o mnoho velmi zajímavých informací a těšíme se na další spolupráci. 🤗

ℹ Úkolem a cílem Historické společnosti HEREDITAS z. s. je studovat dějiny protestantismu ve Slezsku, hlavně na území České republiky.