březen

Ve středisku Slezské diakonie EUNIKA Karviná pro osoby s mentálním, tělesným a kombinovaným postižením se pravidelně koná canisterapie.
Terapie se speciálně cvičeným psem přináší našim uživatelům rozptýlení, napomáhá ke komunikaci a procvičuje jejich hrubou i jemnou motoriku a hlavně „pes je přece kamarád“.

6. březen byl však ozvláštněn tím, že canisterapeutka dorazila na středisko EUNIKA v doprovodu nejen svých psů, ale také psychologa Dětského domova se školou z Těrlicka a čtyř chlapců, kteří v domově žijí. Tito chlapci se na chvíli ocitli v situaci dobrovolníků, kteří velice aktivně spolupracovali při všech činnostech a aktivitách se psem. Byli příjemnou společností pro uživatele našich služeb a vdechli do místní atmosféry nový proud a zábavu.

Touto cestou bychom chtěli ocenit ochotu a odvahu těchto mladých chlapců, kteří uživatelům střediska i pracovníkům zpříjemnili páteční odpoledne.