Společně s dětmi a maminkami z Ukrajiny jsme si užili Mikuláše

Délka čtení: 57 sec.
Společně s dětmi a maminkami z Ukrajiny jsme si užili Mikulášské setkání v Ostravě

Ve středu 14. prosince jsme si v tělocvičně a jídelně střediska SILOE Ostrava bylo slyšet švitoření a dovádění dětí, voněla káva a vanilkové rohlíčky a panovala opravdu sváteční atmosféra.

Mikuláš v SILOE Ostrava

Naše milé kolegyně Natálie a Julia připravily pro děti zajímavý program plný her a tvoření, děti se také dozvěděly něco o českých Vánočních tradicích. Zkušená pekařka, vedoucí oblasti Ostravsko, Renata Motyková děti naučila péct vanilkové rohlíčky. Co vám budeme povídat, jen se po nich zaprášilo! Na závěr celého setkání děti navštívil také Mikuláš s andělem, kteří dětem rozdali nejen sladké dárečky. Našly se i odvážné děti, které řekly básničku nebo zazpívaly písničku a to dokonce česky.

Jsme moc rádi, že jsme mohli společně strávit krásný předvánoční podvečer a zpříjemnit dětem, maminkám i celým rodinám jejich první Vánoce v Česku.

Akce byla spolufinancována z rozpočtu Ministerstva vnitra ČR v rámci projektu: Slezská diakonie pomáhá ukrajinským uprchlíkům.

Veronika Raszková
vedoucí střediska SILOE Ostrava