Setkání plné vděku a pokory s našimi ukrajinskými přáteli z Kováku

Délka čtení: 1 min., 26 sec.
Setkání plné vděku a pokory s našimi ukrajinskými přáteli z Kováku

Kavárna v Kováku
V pondělí 13. 6. 2022 jsme se opět sešli s našimi ukrajinskými přáteli z Kováku u dobré kávy a něčeho na zub. Pozvání přijala také paní ředitelka Slezské diakonie Zuzana Filipková, zástupci Magistrátu Města Ostrava pan Zdeněk Živčák, paní Olga Pelechová a paní Lucie Škvaridlová a tisková mluvčí Liberty Ostrava paní Barbora Černá Dvořáková.

Společné setkání nám zpříjemnili tři pejsci a canisteraeutky z Podané ruce, z. s. Canisterapie. Ty ukázkou poslušnosti svých čtyřnohých přátel a hrami rozzářily nejen dětské oči. Výbornou kávu připravily kolegyně z dobrovolnického centra Slezské diakonie v Českém Těšíně v rámci mobilní kavárny. Ukrajinské maminky a babičky pro všechny připravily příjemné překvapení, když navařily výborné tradiční pochoutky, palačinky, varenyky, pirohy sladké i slané, prostě radost na jazyku.

Setkání u kávy neproběhlo poprvé, ale až nyní nás dojalo, odkud kam se to posunulo. „Od nočního čekání na autobus uprostřed hromad krabic, postupnými kroky přes nové a nové lidi, vetší prostory, nesmělou komunikaci a chaotickou pomoc… a s příchodem naší koordinátorky Natálky mílovými kroky k tomu, co vidíme dnes.“ ❤❤

Děkujeme všem hostům za příjemně strávené odpoledne a podporu. Setkání plné vděku a pokory nás zahřálo u srdce a moc potěšilo.

Renáta Motyková, vedoucí oblasti
Veronika Raszková, vedoucí střediska SILOE Ostrava