prosinec

4.12.2019 proběhlo v prostorách Diakonické a vzdělávacího centra úvodní setkání k projektu 30 PROMĚN, do kterého společně vstoupila Slezská diakonie a Albrechtova střední škola.

Slezská diakonie bude v roce 2020 slavit 30.výročí své činnosti a u té příležitosti chce poukázat na pozitivní změny v životech svých současných nebo bývalých klientů. Projekt pracuje s myšlenkou, že pozitivní změna v životě je možná, když člověk sám chce a má k tomu vhodnou podporu.

Výstupem projektu bude publikace 30 PROMĚN s třiceti příběhy pozitivních životních změn. Studenti Albrechtovy střední školy se spolu se svým učitelem zapojí do grafického zpracování celé publikace a také do fotografických workshopů pod záštitou známého fotografa pana Jindřicha Štreita. Pan Štreit také přiveze do Českého Těšína do prostor Diakonického a vzdělávacího centra výstavu svých fotografií se sociální tématikou. Těšíme se na projektovou spolupráci a na její výstupy a věříme, že tento projekt přinese užitek na mnoho stran.