březen

Pracovní tým střediska Slezské diakonie SILOE Ostrava.

“Naše náplň práce se příliš nezměnila. Více pozornosti věnujeme dezinfekci, a když je možnost, některé z nás šijí roušky. Ale to spíše doma.Snažíme se šířit dobrou náladu. Paradoxně je v práci větší legrace, snažíme se z té nejistoty a stresu nezhroutit, vzájemně se s kolegy podporujeme.
Zdravotní sestra říká: “Velké zaměření je na prevenci, každodenní měření teplot a kontrola celkového zdravotního stavu klientů i pracovníků. Také spolupracuji na krizovém plánu střediska.Vnímám, že někteří klienti se mě v roušce bojí, není jim příjemné časté měření teploty. Snažím se individuálně zmírňovat jejich nepříjemné pocity.Dostala jsem přezdívku "virová sestra". Teď vážně, žiju v neustálé připravenosti kdykoliv zůstat ve středisku z důvodu karantény. A to má dopad na můj rodinný život jako matky dvou malých dětí.”

A jaké mají vzkazy pro Vás ?
Držte se! I když je to teď těžké, zase bude dobře. Nezlehčujte prevenci a chovejte se zodpovědně - nepodceňujte příznaky, užívejte vitamíny a dbejte na svoje zdraví. A hodně odpočívejte.

Děkujeme, že jste tady pro naše klienty a že jste s námi!!