Polévka na dlažbě

Délka čtení: 1 min., 23 sec.
Polévka na dlažbě

Dne 27. 5. 2022 proběhl první ročník akce Polévka na dlažbě, kterou pořádala organizace Šance Podaná Ruka, Z.ú. Pozvání přijalo hned několik sociálních služeb, které sídlí v Třinci nebo blízkém okolí. Cílem akce bylo prezentovat sociální služby široké veřejnosti a také navázat kontakty mezi pracovníky různých služeb navzájem. Za Slezskou diakonii přijalo pozvání středisko BETHEL Třinec, TABITA Třinec, JORDÁN/ARCHA/NOE Třinec, a poradna ELPIS Třinec.

Jak už vyplývá z názvu, hlavní náplní dopoledne bylo vaření a následné ochutnávání polévek, které vařili zaměstnanci a někdy i klienti konkrétních služeb. Hodnotit chuť a kvalitu uvařených polévek mohla široká veřejnost a také odborná porota složená z profesionálních kuchařů a zástupce magistrátu.

Celé dopoledne se neslo v přátelském duchu a pozitivní atmosféře. I přes drobné technické problémy se všem podařilo polévku uvařit a kdo chtěl, mohl ochutnávat. Pro děti byl nachystaný skákací hrad, cukrová vata a popcorn. Během dopoledne vystoupili žáci ZUŠ Třinec a svým zpěvem zpříjemňovali slunečný den. Kolem 13.30 se ukončilo oficiální ochutnávání, spočítaly se žetony, kterými hlasovala veřejnost a také se poradila odborná porota. Poté proběhlo samotné vyhlašování výsledků, které dopadlo následovně.

Kategorie Nejlepší polévka pro odbornou porotu:

1. místo - Slezská diakonie - BETHEL Třinec

2. místo - Charita Třinec

3. místo - Slezská diakonie - JORDÁN, NOE a ARCHA Třinec

V kategorii Nejlepší polévka pro veřejnost:

1. místo - Slezská diakonie - JORDÁN, NOE a ARCHA Třinec

2. místo - Slezská diakonie - BETHEL Třinec

3. místo - Centrum sociální pomoci, Denní stacionář RADOST

❤ Děkujeme za pozvání a těšíme se na další shledání.

Za BETHEL Třinec
Kateřina Gavendová