Podzimní sbírka potravin

Délka čtení: 1 min., 43 sec.
Podzimní sbírka potravin

Potravinová sbírka je jednu z největších charitativních akcí v České republice. Koná se dvakrát ročně, a to na jaře a na podzim. Právě v tomto období se hlásí Podzimní potravinová sbírka, která se uskuteční v sobotu 12. 11. 2022 v čase od 8:00 – 18:00 hod.

Sbírka je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Člověk v tísni, Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz.

Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech.

Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly a Evropské federace potravinových bank.

Potravinová sbírka je znakem solidarity a přináší nám všem možnost pomoci lidem, kteří jsou na pomoc jiných odkázání.

A jak to funguje?

Dne 12. 11. 2022 navštivte nejbližší obchod zapojený do sbírky potravin od 8:00 do 18:00 hod. Ke svému nákupu přihoďte trvanlivou potravinu nebo drogerii (základní a dětská drogerie), kterou chcete darovat. K potravinám, které nejvíc pomáhají patří konzervy, dětská výživa, polévky, trvanlivé mléko, olej, rýže, luštěniny a těstoviny. Za pokladnami darujte potraviny a drogerii dobrovolníkům. Poznáte je snadno podle zelené zástěry s logem sbírky.

Podpořit je možné také online přes Rohlik.cz, iTesco nebo Kosik.cz.

Dobrovolníky Slezské diakonie můžete najít v obchodech:

• KAUFLAND, tř. Práce 1960/1, Bruntál
  • LIDL, Jablunkovská 2021/54, Český Těšín
  • TESCO, Příborská 2270, Frýdek-Místek
  • LIDL, Lidická 156, Třinec
  • PENNY, Lidická 146, Třinec
  • ALBERT, ul. Horní 283/87, Ostrava-Dubina

Darováním trvanlivých potravin a drogistického tovaru tak aspoň trochu usnadníme život našim sociálně slabším občanům, kterými jsou především matky samoživitelky, senioři, rodiny v krizi a lidé bez domova.

Všem, kteří nejsou lhostejní ke svému okolí a rozhodnou se udělat dobrou věc, předem děkujeme.