MULTIDISCIPLINARITA na Novojičínsku

Délka čtení: 36 sec.
MULTIDISCIPLINARITA na Novojičínsku

"Multidisciplinárním přístupem je myšlen způsob práce, kdy různé profese, různé organizace partnersky spolupracují, efektivně vzájemně komunikují a plánují tak, aby byl maximálně využit jejich společný potenciál znalostí, zkušeností a intervencí ve prospěch jednotlivce či celé skupiny. Prospěchem je myšlena maximální možná podpora v individuálním procesu zotavení u lidí s duševním onemocněním s jejich zapojením a respektem k jejich potřebám". (převzato: Reforma psychiatrie)

I v naší službě RÚT Nový Jičín, sociální rehabilitace můžeme spolupracovat a spolupracujeme 🤝 v rámci projektu "Multidisciplinární tým pro Novojičínsko" a finanční podpoře Moravskoslezského kraje s psychiatrem, zdravotní sestrou, psychologem a peer konzultanty, kteří již po 2 roky tvoří pevnou součást našeho pracovního týmu. I díky této spolupráci dochází u našich klientů ke snížení počtu hospitalizací, předcházení krize. Díky vzájemné spolupráci jsme tak společně s našimi klienty "na cestě" k zotavení. ❤

Gabriela Lhotská

vedoucí Oblasti Novojičínsko