Konference Programu pro pěstounské rodiny na téma TRAUMA

Délka čtení: 56 sec.
Konference Programu pro pěstounské rodiny na téma TRAUMA

Dne 31.5.2022 se uskutečnil 9. ročník Výroční konference „Dítě a náhradní rodina“ Programu pro pěstounské rodiny Slezské diakonie na téma TRAUMA, které je v naší práci velmi aktuální a řečníci nám pomohli do něj hlouběji proniknout.

Z řad odborníků hovořili: MUDr. Jan Schwarzová - vedoucí lékař lůžkové stanice psychiatrického oddělení Fakultní nemocnice Ostrava, MUDr. Michal Raszka, PhD. - psychiatr CNS – Centra Třinec, psychoterapeut a lektor, Bc. Ingrid Kubiszová - vedoucí Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ve Frýdku - Místku (Slezská diakonie) a také jako terapeut v soukromé praxi. Konferenci svými příspěvky zahájily paní ředitelka Mgr. Zuzana Filipková, Ph. D., náměstkyně Mgr. et Ing. Romana Belová, za OSPOD Frýdek-Místek Bc. Jana Satinská a slovem provázela Bc. Dagmar Bystroňová, DiS. – vedoucí oblasti Těšínsko Slezské diakonie.   Oživil ji také velmi dojemný osobní příběh pěstounky Dany Gezové.

Děkujeme všem jmenovaným a rovněž děkujeme vedení Církve bratrské ve Frýdku-Místku za poskytnutí prostor pro konferenci a v neposlední řadě také všem sponzorům, kteří naši konferenci podpořili – firmě Sonnentor, společnosti Kaufland, hypermarketu Tesco Frýdek-Místek a Nadačnímu fondu Albert.