Kavárna u Jarušky

Délka čtení: 1 min., 11 sec.
Kavárna u Jarušky

Přinášet zajímavé programy s dobrou kávou ve společnosti dobrovolníků je jedním ze zajímavých programů Dobrovolnického centra Slezské diakonie v Krnově.

Za první pololetí roku 2022 se nám již podařilo realizovat 13 kavárniček v Domově pro seniory v Krnově a obci Osoblaha, ve Sdruženém zdravotnickém zařízení na oddělení lůžek sociální péče, v Charitním domě Salvátor a v sociálně terapeutických dílnách Effatha Krnov. Program nám opět tvořili dobrovolníci, kteří se podělili o své zkušenosti ze zajímavých cest, z historie, ale také děti ze Základní umělecké školy v Krnově, které připravili s paní učitelkou Šárkou Richterovou krásné hudební vystoupení nebo mládí lidé z Městského parlamentu Krnov, kteří připravili den plný deskových her.

Děkujeme Moravskoslezskému kraji za finanční podporu, díky které můžeme projekt realizovat a budeme se těšit na další kavárny, které plánujeme po letních prázdninách. Na program Kavárny u Jarušky srdečně vítáme každého nového dobrovolníka, který s námi může docházet pravidelně nebo třeba jen výjimečně, dle svých časových možností. Více informací na dobrovolnicikrnov@slezskadiakonie.cz nebo na facebooku Dobrovolnické centrum Slezské diakonie v Krnově

Veronika Židková, vedoucí střediska Slezská diakonie, středisko Benjamín a koordinátor Dobrovolnického centra Slezské diakonie v Krnově