II. turnus tábora Karviná

Délka čtení: 1 min., 45 sec.
II. turnus tábora Karviná

V Karviné v Polyfunkčním komunitním centru probíhal od 15.8. 2022 - 19.8.2022 II turnus pětidenního Příměstského tábora pro ukrajinské děti a klienty střediska POHODA ve věků od 6 -15 let s názvem „Pojďte si s námi užít Letní dobrodružství“

Příměstský tábor byl naplněn spoustou zajímavých výletů, adrenalinových zážitků, aktivit, soutěží, her a také výtvarnou činností

Hlavním cílem byla integrace dětí a stmelení kolektivu v týmových aktivitách a skupinových hrách.  Nechybělo také zdokonalení v českém jazyce a přirozenou formou za což jsme byli vděčni našim pedagogickým pracovníkům z projektu Ukrajina a také ze statutárního města Karviná.

Každý den byl připraven bohatý program, který nabízel různorodé a zajímavé aktivity vhodné pro děti.

Navštívili jsme karvinský zámek a také naše karvinské moře.

Byli jsme na celodenním výletě v Mostech u Jablunkova, kde si nejvíce děti užili bobovou dráhu a areál adrenalinových zážitků.

A díky skvěle sehranému česko-ukrajinskému týmu byly s dětmi realizovány vybrané zážitkové aktivity zaměřené na podporu jejich vlastního sebepoznání, rozvoje skupinového přátelství, komunikace a spolupráce, za což velmi děkujeme Petře.

Měli jsme tak možnost zažít společně spoustu legrace :-)!

Oba dva turnusy „Příměstského tábora“ byly plně podpořeny z dotačního titulu: Integrační služby pro držitele speciálního víza a dočasné ochrany 2022 za což jsme velmi vděční.

Název projektu: SLEZSKÁ DIAKONIE POMÁHÁ UKRAJINSKÝM UPRCHLÍKŮM

Závěrem bych chtěla poděkovat všem pracovníkům Slezské diakonie POHODA Karviná, našim dobrovolníkům ze Slezské církve evangelické, pracovníkům Ústředí, pracovníkům projektu Ukrajina, maminkám z Ukrajiny, za všechny krásné dny, které jsme mohli s dětmi prožít na obou dvou turnusech příměstských táborů v Karviné.

Ještě jednou všem velké díky.

Iveta Kuczerová

Vedoucí střediska POHODA Karviná a hlavní vedoucí tábora