Housing first - Cílové skupiny nejohroženější bytovou nouzí

Délka čtení: 1 min., 1 sec.
Housing first - Cílové skupiny nejohroženější bytovou nouzí

V úterý a ve středu se na Magistrátu hlavního města Prahy konal workshop na téma Cílové skupiny nejohroženější bytovou nouzí.

V úterý zde byly prezentovány projekty výzvy OPZ č. 108 Podpora programu Housing First (Bydlení především), a také realizované výzkumy v tomto roce, např. výsledky sčítání osob bez domova 2022. Zahraniční hosté představili výzkumy, poznatky a dobrou praxi v souvislosti s problematikou bezdomovectví v Dánsku a v oblasti integrace uprchlíků ve Francii.

Ke sledování použijte tento odkaz: Cílové skupiny nejohroženější bytovou nouzí

Program najdete zde: https://bit.ly/3VaQQRp

Anotace jednotlivých bloků najdete zde: http://bit.ly/3hpgpiQ

Dnes se koná akce pod záštitou Sítě aktérů pro domov, která pokračuje formou panelové diskuze.

Hlavním tématem jsou "Ohrožené cílové skupiny a dopady uprchlické krize na dostupnost zdrojů, životní situaci osob v bytové nouzi, změny postojů veřejnosti a národních i lokálních sociálních politik ve vztahu k problematice bytové nouze".

Workshopu se za Slezskou diakonii účastnily pracovnice projektu Housing First, Dita Kendziorová, Vedoucí projektu/vedoucí střediska, Nikol Žůrková, klíčový sociální pracovník a Žaneta Králová, pracovník pro správu plateb v projektu Housing First.