30 let střediska BETHEL Karviná. Oslavujte s námi!

Délka čtení: 2 min., 2 sec.
30 let střediska BETHEL Karviná.  Oslavujte s námi!

Azylový dům Bethel v Karviné vznikl v září roku 1992 jako první zařízení k ubytování lidí bez přístřeší ve Slezská diakonii. Dnes poskytuje BETHEL Karviná pět sociálních služeb, noclehárna, nízkoprahové denní centrum, terénní program, sociální rehabilitace a azylový dům.

19.9.2022 v Kino Centrum Café v Karviné jsme vzpomínali, vyhlíželi vpřed a bavili se ve společnosti písničkáře Pavla Helana. Jsme rádi, že slavíte s námi, potěšily nás povzbudivá slova paní ředitelky Slezské diakonie Z. Filipkové, přání paní vedoucí sociálního odboru Magistrátu města Karviné paní M.Smužové. Dále jsme si užili přítomnost dalších hostů, kteří s námi poskytují pomoc lidem bez domova.
V pár větách jsme zachytili, co pro nás zaměstnance znamená BETHEL dnes….

„Bethel pro mě znamená nový začátek, smysluplnou práci a také být v kolektivu fajn lidí.“
„Bethel mi dal příležitost a pocit že i když mám zdravotní hendikep tak můžu pracovat a přispět tak ke zlepšení životní situace jiným lidem. Tito lidé jsou na tom díky svým zkušenostem a problémům dost špatně. Díky této práci jsem získal úplně jiný pohled a přístup k těmto lidem v jejich tíživých situacích. Díky skvělému a vstřícnému kolektivu se cítím v práci velmi dobře. Chtěl bych všem poděkovat za jejich přístup a práci nejen s klienty.“

„Děkuji za možnost být součástí oslav 30 ti leté práce BETHELU v Karviné.
Jestli bych měl odpovědět, co pro mě znamená Bethel, tak je to v první řadě dům plný příběhů. Někdy dramatických, někdy neuvěřitelných, také smutných, mrazivých a dojemných ale také příjemných, inspirujících, motivujících, humorných i směšných. I když Bethel pro mě znamená také každodenní boj se zvířaty a stroji, jsem rád, že se tu mohu setkat s lidmi. Protože ti vytváří nejen příběhy, ale i atmosféru. A přestože máme různé postoje a pohledy na život, mám za to, že atmosféru u nás nám může hodně kolektivů závidět.  A proto také mohu říct, že Bethel je zaměstnání, kam se, světe div se, rád každý den vracím.“

Jana Brzezinová
vedoucí střediska BETHEL Karviná