Prodloužený víkend v Beskydech ze střediska MATANA

Sedm rodin dětí s postižením mělo možnost strávit od 8.7. do 11.7.2017 prodloužený víkend v krásném prostředí rekreačního střediska KAM Malenovice v Beskydech. Jednalo se o odpočinkový pobyt, jehož bonusem bylo setkání rodin a jejich vzájemná podpora. Pro rodiče byl připraven pestrý program a měli tak možnost zúčastnit se podpůrného a sebezkušenostního setkávání pod vedením zkušené terapeutky. Jedním z bodu programu bylo natáčení krátkých videí určených k nácviku hry u dětí s postižením, které probíhalo pod dohledem dlouholeté videotrenérky. Během pobytu se dětem věnovali asistenti, kteří s nimi smysluplně trávili čas. Děti s asistenty zažily spoustu legrace a dobrodružství, učily se být kamarádi, pomáhat si a spolupracovat. Po celou dobu pobytu byly přítomny poradkyně rané péče, se kterými mohli rodiče konzultovat a které připravily celý program pobytu a dohlížely na jeho hladký průběh. Pobyt byl realizován pod záštitou projektu Moravskoslezského kraje „Podporujeme hrdinství, které není vidět“.