"Příběhy rukou"

Výstava fotografií zobrazující manuální zručnost uživatelů denního stacionáře EDEN Český Těšín, Třanovice

v Diakonickém a vzdělávacím centru Vladislava Santariuse Slezské diakonie v Českém Těšíně

Náhled do dílen přímo pod naše ruce zachytila na fotografiích zahraniční dobrovolnice Svetlana Bryukhanova.

„Nezapomeň na krásné dny. Jestliže na ně zapomeneš, nikdy se už nevrátí.“

Nechce se to ani věřit, ale již je to 25 let, co vzniklo středisko EDEN Český Těšín, denní stacionář. Společně s paní ředitelkou Slezské diakonie paní Zuzanou Filipkovou jsme dnes ve středisku přivítali vzácné hosty, pana Boszczyka (bojovníka za vznik našeho střediska) a paní L. Czudkovou (dlouholetou vedoucí střediska). Společně jsme zhlédli divadelní představení, které připravili pracovníci s uživateli služby, připomněli jsme si oslavu dvacátého výročí. U kávy a menšího pohoštění jsme pak vzpomínali a vzpomínali… . Děkujeme našim hostům, že jsme si znovu mohli uvědomit, že je toho mnoho za co můžeme a máme být vděčni.

Jarní výstava výrobků

Vánoční výstava

Rok 2016 v denním stacionáři

Podívejte se, co všechno se událo v roce 2016 ve středisku EDEN Český Těšín ZDE.

Výstava výrobků denního stacionáře EDEN Český Těšín, Třanovice

Srdečně Vás zveme na Výstavu výrobků denního stacionáře EDEN Český Těšín, Třanovice ...

Vánoční setkání

V pátek 11.12.2015 proběhlo v denním stacionáři vánoční setkání s uživateli, opatrovníky a rodinnými příslušníky. Vánoční setkání je každoročním zastavením v době adventu a ohlédnutím za společně prožitým rokem. Doba adventní je ale především doba příprav na narození Syna Božího.  Přiblížit tuto radostnou událost nám pomohli herci Těšínského divadla, scény Bajka. Do denního stacionáře zavítali s upravenou verzi představení Pojďme spolu do Betléma.  Děkujeme Těšínskému divadlu, scéně Bajka za příjemný kulturní zážitek a ochotu realizovat představení přímo v prostorách stacionáře.

Závěrem vánočního setkání se s námi rozloučila vedoucí stacionáře Halina Pientoková a představila všem svoji nástupkyni Markétu Staniekovou.