Black & white karneval

Je 10 hodin dopoledne. Do místnosti se sdružují děti, dospělí, učitelé, pracovníci denního stacionáře. Ale všichni vypadají tak nějak jinak než obvykle…“Co se to tu děje?“ říkám si.. Mám pocit, jako by pro dnešní den přestaly existovat jiné barvy než černá a bílá..výzdoba, lidé a dokonce i jídlo! A pak mi to dochází! Dnes je v EUNICE Karviná přeci den KARNEVALU!

Poslední únor jsme v denním stacionáři EUNIKA Karviná oslavili black&white karnevalem ve spolupráci se školou. Šušká se, že zde byli k vidění i kominíci, malíři, vězni, motorkáři, číšníci a podobně. O zábavu se postarali samotní uživatelé, kteří předvedli úžasné vystoupení formou karaoke zpěvu. Hráli se hry, jedlo se, pilo se a prostě bylo veselo! Všichni jsme si tento den moc užili a již se těšíme, v jakém duchu se ponese karneval v roce příštím.

11. 11. 2016 jsme v denním stacionáři a poradně rané péče EUNIKA Karviná mohli prožít nádherný den plný zajímavých událostí: Konal se u náš totiž den otevřených dveří! Návštěvníci mohli zakusit něco málo z toho, co tady prožíváme téměř každý den.

Hosté si v naší tvořivé dílně mohli nazdobit látkové či papírové tašky, mohli si od naší poradkyně Báry vyslechnout něco málo o tom, jak se dá efektivně pracovat s tabletem a aplikacemi nebo mohli plně nasát výjimečné atmosféry při probíhající canisterapii. Během celého dne bylo příchozím nabídnuto občerstvení, připraveno samotnými klienty. V rámci Týdne rané péče byla rovněž představena raná péče EUNIKA jako služba, která se věnuje rodinám, kde se narodí dítě s postižením nebo vývojovým opožděním.

Den otevřených dveří v denním stacionáři EUNIKA měl být jen malou ukázkou toho, jak fungujeme a co s námi naši klienti denně prožívají. Kromě canisterapie, tvořivých dílen a práce s tabletem, mohou klienti s pracovníky chodit ven do přírody, navštěvovat hipoterapii, věnovat se domácím pracem, vaření, ergoterapii a mnoha dalším činnostem.