Realizace potravinové pomoci pro nejchudší

Na základě dosavadních zkušeností ze služeb azylového domu víme, že lidé neumí vařit, neví, co s potravinami. Takže takto vznikl nápad vytvořit jednoduchou knížku, která obsahuje recepty, kde největší podíl ingrediencí tvoří potraviny z projektu potravinové a materiální pomoci nejchudším osobám. Nejde pouze o to, sepsat recepty, ale také jídlo s klientkami uvařit, prožít si to s nimi. Je to o to cennější, že si klienti sami vyzkouší, co vše se dá z potravin uvařit a tímto se také učí.

První workshop se realizoval dne 8. 3. 2017 na středisku SÁRA Třinec, azylový dům, kdy se společné přípravy jídel spojily s oslavou mezinárodního dne žen a každá z účastnic obdržela také kytičku narcisů. Série workshopů bude pokračovat i v dalších střediscích Oblasti Frýdek-Místek, Třinec .

Klientky ze střediska SÁRA Třinec se na workshop velmi těšily a předem si samy promýšlely, co vše by se z potravin dalo uvařit. Přinášely svou vlastní inspiraci a nápady, recepty, které znaly. Rádi se s Vámi podělíme o recept uživatelky na bábovku „Babka na oliwie“.