Malování v rámci projektu "Překonávání bariér se štětcem v ruce"

Za spolupráce s duchovním Slezské diakonie jsme dětem připravili odpoledne, kdy se děti mohly vyjádřit nejen malbou, ale také zpěvem. Děti byly šikovné a pod vedením lektorky umění vytvořily dva výtvarně zajímavé obrazy. Na těchto obrazech spolupracovaly ve dvou skupinkách. Veškerá díla, která vznikla díky projektu „Překonávání bariér se štětcem v ruce“, budou vystavena od 10. července na Ústředí Slezské diakonie ve studovně DVC na ulici Dukelská 2096/5a v Českém Těšíně. Projekt proběhl za finanční podpory nadace Umění pro zdraví. Děkujeme středisku SÁRA Petrovice u Karviné a všem, kteří se na akci podíleli.

Štědrovečerní besídka

Dne 19. 12. 2016 proběhla na středisku Slezské diakonie SÁRA Petrovice u Karviné štědrovečerní besídka s rozdáváním dárečků, které pocházely z Diakonie Guben.

Děti si společně vyzdobily společenskou místnost a ozdobily vánoční stromeček. Byl připraven cyklus zpívání vánočních koled a povídání o smyslu a významu Vánoc, který vedl pastorační pracovník a současně měl i  krátkou duchovní promluvu. Všichni jsme vytvořili příjemnou sváteční atmosféru a důstojně  oslavili  narození Pána Ježíše Krista. Děti zpívaly vánoční koledy, za chvíli se přidaly maminky i ostatní uživatelé azylového domu, posléze i personál zařízení.

Děkujeme jménem dětí  dárcům z německého Guben za krásné a potřebné dárečky, které udělaly dětem obrovskou radost a rozzářily mnoho dětských očí.

SÁRA  Petrovice u Karviné

Mikulášská  besídka na  SÁŘE  v Petrovicích u Karviné

Dne  6. 12. 2016  zaměstnanci azylového domu SÁRA v Petrovicích u Karviné, připravili dětem mikulášskou besídku, kde byl zajištěn bohatý program plný her, soutěží a rozdávání mikulášské nadílky, kterou dával Mikuláš spolu s andělem, všechny děti dostaly  balíčky plné sladkých dobrot, za které nám pěkně zazpívaly nebo přednesly básničku.

středisko SÁRA Petrovice u Karviné

Podzimní prázdniny na středisku SÁRA Petrovice u Karviné

Děti, rodiče i pracovníci azylového domu SÁRA Petrovice u Karviné byli velmi potěšeni návštěvou myslivců z Mysliveckého spolku Dětmarovice, která zpříjemnila prázdninovou středu 26. 10. 2016. Přijeli si vyzvednout kaštany, které pilně sbíraly děti z azylového domu po dobu několika týdnů.
Myslivci samozřejmě nepřijeli s prázdnou. Přivezli bohatou ukázku vycpaných zvířat, dva cvičené psy – ohaře, brokovnice a spoustu obrázků.
Ke všemu byl dán odborný výklad, nechyběly praktické ukázky výcviku psů, děti si mohly vše „osahat“ a pohladit, podržet si opravdovou flintu a zeptat se na cokoli kolem lesa, zvířat a práce myslivců.

Malí i dospělí uživatelé azylového domu SÁRA Petrovice u Karviné  byli tímto společným setkáním velmi potěšeni a poučeni. A všichni se jistě těší na další podobně povedenou návštěvu. Děkujeme tímto jménem dětí  Mysliveckému spolku Dětmarovice, za krásnou ukázku zvířat   a hodnotný výklad o přírodě, které udělaly dětem obrovskou radost a rozzářily mnoho dětských očí.

Den však touto akcí nekončil. Děti netrpělivě vyhlížely z okna, kdy už se konečně začne stmívat a my půjdeme společně s maminkami a tatínky na již tradiční procházku s rozsvícenými lampiony. Na tu se děti dlouho těšily a ti starší se poctivě připravovaly vlastnoručním vyráběním. A že se povedly!

Když se při zešeření konečně začaly před SÁROU scházet děti s rozsvícenými lampiony, vypadalo to, jako by přiletěli broučci s lucerničkami. A nesvítily jen plamínky v lampionech, ale také v dětských očích.

I když zima lezla pod límce, vydali jsme se na polní cestu směr Závada, kde se nám za pomoci šikovných tatínků podařilo vypustit do nebe velký papírový lampion, kam se všichni zúčastnění podepsali.

Myslíme si, že se nám prázdninový den opravdu vydařil a všichni máme spoustu pěkných zážitků.

kolektiv pracovníků SÁRA Petrovice u Karviné