Literární čtení manželů Bélových

Milým zpříjemněním kavárny u Lidušky bylo literární čtení manželů Bélových na středisku SAREPTA v Komorní Lhotce ...

Více se dočtetZDE.

Kavárna U Lidušky hledá právě tebe!

V dnešní uspěchané době je čas velkou vzácností, ještě vzácnější je čas, který darujeme někomu druhému. A proto je tady výzva pro všechny, kteří pomohou zpříjemnit jedno odpoledne v měsíci seniorům v domově pro seniory SAREPTA Kamorní Lhotka. Pouze jedno odpoledne (max. cca 3 hodiny) - přijďte si popovídat, podat kávu či čaj, zastavit se, zavzpomínat a posedět. Neměj obavy, nebudeš zde sám! Nová příležitost udělat vše v čase, který nám byl darován, to, co chceme. A proto neváhej a ozvi se!

Helena Volná  553 701 556; 739 525 260

Mobilní Kavárna u Lidušky Slezské diakonie také v domově Oáza pokoje

V rámci konference Gerontologických dnů v Ostravě zaujala paní Kikovou z Charity prezentace naší mobilní kavárny U Lidušky, se kterou jezdíme za našimi klienty do středisek. Proto jsme zavítali 5.12. do domova Oáza pokoje ve Frýdku Místku a zpříjemnili tak mikulášské dopoledne klientům u šálku dobré kávy a čaje. Tímto příkladem dobré praxe jsme názorně ukázali, jak může fungovat mobilní kavárna i s programem, který příjemně vyplnil společně strávený čas klientů. Ti, kdo měli zájem, se mohli zapojit do tvoření vánočního přáníčka pod vedením naší zručné kolegyně Moniky. Nechyběl ani Mikuláš s nadílkou a přáním hezkého prožití vánočních svátků. Moc děkujeme také klientům domova za krásné vánoční ozdoby, které vyrobili pro naše děti ze sociálně slabých rodin. Děti se tak mohou těšit v předvánočním čase na malý dáreček a vyzdobit si tak svůj vánoční stromeček. Kavárna se všem moc líbila. Strávili jsme zde pěkné dopoledne, kdy jsme měli možnost si domov a jeho prostory také prohlédnout.

Kavárna u Lidušky v DUHOVÉM DOMĚ Ostrava

Dne 16. 3. 2017 jsme se vydali s naší kavárnou do Ostravy na středisko DUHOVÝ DŮM Ostrava ...

Více se dočtete ZDE.

Kavárna u Lidušky

Novým dobrovolnickým projektem je Kavárna u Lidušky v Nemocnici Třinec, p.o., (oddělení sociálních lůžek) a ve středisku Slezské diakonie SAREPTA Komorní Lhotka, domov pro seniory. Dobrovolníci nabízí několikrát do měsíce kromě šálku dobré kávy a čaje zajímavý program a především svůj volný čas, kdy si seniory mohou sednout, povídat si s nimi a naslouchat jim.

• v rámci Kavárny u Lidušky Nemocnice Třinec na IFK, regionální televize Třinec, 9.12.2016, od 8,24. minuty:

Podporují nás

Sponzor Sponzor Sponzor