Mobilní Kavárna u Lidušky Slezské diakonie také v domově Oáza pokoje

V rámci konference Gerontologických dnů v Ostravě zaujala paní Kikovou z Charity prezentace naší mobilní kavárny U Lidušky, se kterou jezdíme za našimi klienty do středisek. Proto jsme zavítali 5.12. do domova Oáza pokoje ve Frýdku Místku a zpříjemnili tak mikulášské dopoledne klientům u šálku dobré kávy a čaje. Tímto příkladem dobré praxe jsme názorně ukázali, jak může fungovat mobilní kavárna i s programem, který příjemně vyplnil společně strávený čas klientů. Ti, kdo měli zájem, se mohli zapojit do tvoření vánočního přáníčka pod vedením naší zručné kolegyně Moniky. Nechyběl ani Mikuláš s nadílkou a přáním hezkého prožití vánočních svátků. Moc děkujeme také klientům domova za krásné vánoční ozdoby, které vyrobili pro naše děti ze sociálně slabých rodin. Děti se tak mohou těšit v předvánočním čase na malý dáreček a vyzdobit si tak svůj vánoční stromeček. Kavárna se všem moc líbila. Strávili jsme zde pěkné dopoledne, kdy jsme měli možnost si domov a jeho prostory také prohlédnout.

AKTUÁLNĚ HLEDÁME DOBROVOLNÍKY Z ŘAD STUDENTŮ

Aktuálně hledáme dobrovolníky pro doučování dětí na Třinecku a  pomoc s přípravou do školy. Jedná se o rodiny s nimiž pracuje dlouhodobě jak sociální odbor, tak služby Slezské diakonie. Více naleznete ZDE.

Kontakt:

Bc. Jana Kostková

mob.: +420 605 205 121

e-mail: pestouni.tc@slezskadiakonie.cz

V případě zájmu o dobrovolnictví ve Slezské diakonii pište na pestouni.tc@slezskadiakonie.cz nebo volejte na tel.: 605 205 121.

ARCHA v DinoParku - v rámci Dobrovolnického dne zaměstnanců společnosti Hyundai dne 9. 9. 2017

Dobrovolnický den v našem středisku byl naprosto úžasný, uživatelé i pracovníci služby byli nadšení, neustále na tento výlet vzpomínají na poradách  a chválí si pracovníky společnosti Hyundai, kteří k nim byli velice milí a pozorní. Uživatele, samozřejmě, mají radost s dárečků, které si mohli v Dinoparku jako upomínku zakoupit.
Před samotným dobrovolnickým dnem jsme se aktivně domlouvali na celém průběhu akce s paní Petrovskou, vyřešili jsme dopravu, vstupné, hospodaření s financemi, atd. Spolupráci hodnotím velice dobře, díky dobré domluvě poté proběhl výlet do DinoParku hladce, bez jakýchkoliv komplikací a nejasností.
Jeden dobrovolník se vždy individuálně věnoval jednomu uživateli našeho zařízení, prošel s ním DinoPark, pomohl mu se zakoupením drobného občerstvení, poté mu také pomohl s výběrem dárku.
Dobrovolnici byli velice milí, vstřícní, taktéž jejich děti, které se našeho výletu zúčastnily. Je velice příjemné zjistit, že mladí lidé a jejich děti mají sociální cítění a chtěli pomoci našim uživatelům užít si skvělý den - uživatele totiž nemají dostatek financí, aby si takové výlety mohli dopřávat často.
 Tento výlet se opravdu nad očekávání povedl, musíme pochválit dopravu, kterou pracovníci zařídili skvěle, byl pro nás připraven mikrobus, který nás zavezl až před DinoPark. Někteří pracovníci nám sdělili, že by se rádi zúčastnili nějakých akcí, které budeme s uživateli pořádat, a nadále udržovat přátelské vztahy. Moc rádi bychom i nadále spolupracovali.                                                                Bc. Ivana Dombeková, DiS.

AKTUÁLNĚ HLEDÁME DOBROVOLNÍKY Z ŘAD STUDENTŮ

Kontakt:

Bc. Jana Kostková

mob.: +420 605 205 121

e-mail: pestouni.tc@slezskadiakonie.cz

Akce pro studenty střední školy pedagogické v Krnově.

V úterý 27.6.2017 připravilo Dobrovolnické centrum ve spolupráci s pracovníky služeb Harmonie p.o., Domov pro seniory p.o. Krnov, Matana raná péče, Sociální asistence Krnov akci pro studenty střední školy pedagogické v Krnově. Více se můžete dočíst ZDE.

Udílení Ceny Ď v Moravskoslezském kraji

Slezská diakonie měla příležitost říci DĚKUJI své dobrovolnici slečně Kateřině Chalupové u příležitosti slavnostního udílení Ceny Ď. Více se můžete dočíst ZDE.

Nominujeme dobrovolnici Slezské diakonie do XVII. ročníku ceny Ď 2017

Dobrovolnické centrum Slezské diakonie Český Těšín nominuje k ocenění ceny Ď 2017 dobrovolnici Kateřinu Chalupovou ...

Více se dočtete ZDE.

Dobrovolníci Slezské diakonie na oddělení sociálních lůžek Nemocnice Třinec, p. o.

Březnové víkendy zpestřili dobrovolníci Slezské diakonie klientům oddělení sociálních lůžek Nemocnice Třinec, p. o. společným tvořením...

Více se dočtete ZDE.