Jsi student/ka a potřebuješ praxi, brigádu, napsat diplomovou práci?

Rádi Ti poskytneme praxi, pokud studuješ obor sociální práce či příbuzný obor nebo ekonomii, případně management. Všechny tyto studijní obory mají u nás perspektivu. Naučíme Tě dívat se na teorii očima praktika, a naopak Ty nám můžeš říci zajímavé informace ze školy. Ale co je hlavní, poznáme se. Mnoho našich kolegů se stalo našimi „parťáky“ prostřednictvím studentských praxí v rámci systému talentů WANTED.

Jsi student třetího ročníku oboru Sociální práce, Speciální pedagogika, případně Ekonomie? Přemýšlíš nad tím, kde hledat práci? Co takhle psát diplomovou práci u nás a současně se připravovat na profesní dráhu v některém z našich středisek? Získáš podporu profesionálů a také dobrý začátek své kariérní dráhy v sociálních službách! Diplomovou práci lze psát v oblastech personalistiky, PR, dobrovolnické práce, ekonomického řízení, projektového řízení a další oblasti dle dohody.

Psát diplomové či jiné práce můžeš s námi i bez vykonání praxe. Budeme rádi, když Ti budeme moci nabídnout témata, která jsou pro nás aktuální, abychom mohli realizovat naše záměry. Věříme, že i pro Tebe může být naše téma atraktivní. Proto neváhej nás kontaktovat a kompetentní kolegové Ti připraví nabídku.

Nabízíme Ti podporu při provádění výzkumu a můžeš využít také naši knihovnu, ve které si můžeš půjčit potřebné knihy, a to z oblasti sociální práce, ekonomie, managementu a dalších příbuzných oborů.

Zejména o prázdninách, ale i v průběhu roku jsou situace, kdy potřebujeme výpomoc ve službách v rámci různých středisek. Tato situace je příležitostí pro finanční ocenění práce na základě dohody o provedení práce, ale také přispívá k rozvoji znalostí a dovedností, tedy brigáda se vším všudy.

Je Vaším profesním působištěm škola a sledujete kariérní dráhy svých absolventů?

Aktivně spolupracujeme s několika školami, abychom měli stálý příliv nových informací, zajímavé kolegy a zvyšovali statut oboru sociální práce. Věříme, že aktivní spoluprací můžeme vytvořit prostředí, ve kterém se bude zvyšovat zájem o obor sociální práce a uplatnění v něm. Formy spolupráce jsou pestré a záleží na potřebách a naší dohodě. Přidejte svou školu k nám!

Mezi naše formy spolupráce, kromě výše uvedených patří:

Nabízíme možnost exkurzí do našich sociálních služeb. Již pravidelnou akcí je Den se sociálním pracovníkem. Tato akce probíhá vždy v měsíci říjnu  u příležitosti Týdne sociálních služeb v České republice. V rámci této akce si naši sociální pracovníci připravují hodinový program pro veřejnost, kterého se každoročně účastní stále více žáků a studentů.  Během této hodiny se účastníci akce dozví spoustu informací o sociální službě a jejich uživatelích.

Informace z oblasti sociálních služeb, vybraných sociálních problémů, dnes již patří mezi běžná celospolečenská témata, kdy dostatek relevantních informací vede k objektivnímu posouzení a tvorbě názorů na ně. Během naší prezentace, následné diskuse, či kulatého stolu, probíráme spoustu zajímavých věcí o životě a pro život z oblasti sociální práce.

Obdobnou formu informovanosti nabízíme také prostřednictvím našeho on-line zpravodajství Mozaika. Mozaiku natáčíme již druhým rokem a máme již natočenou desítku dílů s přiblížením různých sociálních služeb. Každý díl Mozaiky je věnován jedné sociální službě. Stačí si vybrat z již natočených dílů zde. Natáčíme každé dva měsíce. Pokud Vás naše tvorba zajímá nebo byste se rádi do natáčení zapojili, napište nám e-mail: informacnicentrum@slezskadiakonie.cz

Naše zkušenosti nám umožňují studentům nabídnout tzv. Kariérový den. Je to den, ve kterém mohou studenti se svými spolužáky zažit výběrové řízení, naučit se psát motivační dopis, životopis, zkusit si napsat projekt, zvýšit znalosti z oblasti etikety a společenského protokolu apod.

Jsme rádi za spolupráci s Vámi a děkujeme za úspěšné absolventy Vašich škol!