Den se sociálním pracovníkem

je již tradiční akce Slezské diakonie připravována v rámci Týdne sociálních služeb České republiky, který vyhlašuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR a Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Den se sociálním pracovníkem je příležitost pro veřejnost a také pro žáky a studenty škol. Jedná se o příležitost pro všechny, kteří chtějí nahlédnout pod pokličku práce sociálního pracovníka, vidět profesionála v akci, dovědět se více informací o konkrétní službě přímo osobně od pracovníků a odborníků z oboru. Slezská diakonie otevírá dveře do svých sociálních služeb a nabízí možnost ve svých střediscích prožít hodinu se sociálním pracovníkem.

Akce Slezské diakonie je určena všem, kteří chtějí poznat práci sociálního pracovníka. Na základě této zkušenosti budou chápat, jak sociální pracovníci pomáhají seniorům, lidem s postižením, lidem bez domova nebo lidem s jiným sociálním problémem. Je to také příležitost zvážit studium sociální práce a poté hledat pracovní uplatnění v sociálních službách.

Jak se odborně řeší sociální problémy?

I v roce 2019 se připravují sociální pracovníci Slezské diakonie, aby představili lidem svou práci, kterou pomáhají zvládnout složité sociální situace různým lidem v různých situacích. Vyberte si z mnoha různých sociálních služeb v různých městech službu, kterou byste chtěli navštívit a tak získat spoustu zajímavých informací, které také obohatí i Váš osobní život.

Den se sociálním pracovníkem bude probíhat v Týdnu sociálních služeb, který v letošním roce probíhá v rámci celé ČR od 7 - 13. října 2019.

Slezská diakonie nabízí příležitost seznámit se blíže s prací v sociálních službách, možnost prohlédnout si službu a zeptat se odborných pracovníků na vše, co je potřeba, v těchto střediscích:

SILOE Ostrava, INTERVENČNÍ CENTRUM Havířov, DUHOVÝ DŮM Ostrava, ELIM Ostrava, EFFATHA Nový Jičín, Kopřivnice, SOCIÁLNÍ ASISTENCE Frýdek-Místek, BETHEL Třinec, SOCIÁLNÍ ASISTENCE Třinec, ELPIS Třinec, JORDÁN Třinec, ARCHA Třinec, NOE Třinec, ELIADA Brno, Poradna rané péče DOREA Brno BETHEL Český Těšín

BETEZDA Komorní Lhotka, domov pro osoby se zdravotním postižením

EDEN Český Těšín, denní stacionář

EFFATHA Frýdek-Místek, sociálně terapeutické dílny

TABITA Třinec, osobní asistence a odlehčovací služby

NOE Krnov, Bruntál, podpora samostatného bydlení

Pokud máte zájem navštívit naše střediska Slezské diakonie v rámci této akce, prosím kontaktujte Veroniku Nyberovou:

Veronika Nyberová

vedoucí Odboru personalistika a mzdy

v.nyberova@slezskadiakonie.cz

558 764 320, mobil: 731 120 262

Minulé ročníky

Den se sociálním pracovníkem

8. - 12. 10. 2018

Zážitek, možnost vidět profesionála v akci.

Vyhodnocení dotazníků

Fotogalerie/blog

2. - 8. října 2017

Proběhl již 2. ročník akce Slezské diakonie pro veřejnost, studenty a žáky škol Den se sociálním pracovníkem. Akce se konala v rámci Týdne sociálních služeb a probíhala na několika střediscích SD.

Fotogalerie a vyhodnocení dotazníků ZDE

1. ročník Dne se sociálním pracovníkem proběhl v roce 2016.

Fotogalerie ZDE

Mgr. Lenka Waszutová, MBA

Vedoucí sekce řízení lidských zdrojů

Veronika Nyberová