Nabídka vzdělávacích kurzů pro zaměstnance v sociálních službách

Vážení zaměstnanci sociálních služeb,

dovolujeme si Vás oslovit s nabídkou vzdělávacích aktivit vzdělávacího střediska Slezské diakonie.

Slezská diakonie Vám nabízí akreditované vzdělávací programy, interní školení, workshopy, konference či debatní setkání na témata, která Vás zajímají. Seznam všech akreditovaných vzdělávacích kurzů naleznete ZDE

Momentálně pro Vás máme nachystány otevřené kurzy, jejichž aktuální nabídku naleznete ZDEPokud Vás nabídka zaujala, neváhejte vyplnit přihlášku a zašlete ji na e-mail: vzdelavani@slezskadiakonie.cz

Kurzy na klíč

Vzdělávací středisko realizuje také kurzy na klíč. Pokud nevyhovují otevřené nabízené kurzy Vašim požadavkům, neváhejte kontaktovat koordinátora vzdělávání na níže uvedených kontaktech s Vaším podnětem tématu školení, které pro Vás velmi rádi zorganizujeme.

Kontakt:

e-mailvzdelavani@slezskadiakonie.cz

tel.: 558 764 352

Informace o povinném vzdělávání

Dle Zákona o sociálních službách č.108/2006 Sb., §111 jsou pracovníci v hlavním pracovním poměru, na DPP či na DPČ povinni absolvovat nejméně 24 hodin vzdělávání za kalendářní rok. Mezi uznatelné formy vzdělávání patří:

• specializované vzdělávání zajišťované vysokými a vyššími odbornými školami
  • účast v kurzech s akreditovaným programem
  • odborné stáže
  • účast na konferencích
  • účast na školících akcích

Informace o vzdělávání ve Slezské diakonii

Slezská diakonie se již v roce 2007 stala akreditovanou vzdělávací institucí na základě rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí a od té doby získala již 39 akreditací vzdělávacích programů. Žádosti o akreditace se vypisují pravidelně na základě zjišťovaných potřeb zaměstnanců Slezské diakonie tak, aby připravované kurzy odpovídaly požadavkům a potřebám našich zaměstnanců.  Slezská diakonie pravidelně připravuje rovněž interní školení, konference a zajišťuje odborné stáže v poskytovaných sociálních službách. Od roku 2003 je v našich službách realizován konzultační proces a audity ke zvyšování kvality a odbornosti služeb. V organizaci pracují cechy, které sdružují sociální služby stejného druhu.

Pro realizaci jednotlivých školení disponujeme velmi dobrým technickým zázemím, odpovídajícím současným trendům a požadavkům při realizaci vzdělávání. Bezbariérové školící prostory se nacházejí v sídle organizace, na Ústředí Slezské diakonie v Českém Těšíně, ul. Dukelská 264/5, nové vzdělávací prostory jsou také v Diakonickém a vzdělávacím centru a další vzdělávací prostory máme k dispozici také v Ostravě a Krnově.

Seznam akreditovaných vzdělávacích kurzů naleznete ZDE

Harmonogram vzdělávání - Otevřené kurzy ke stažení ZDE

Sociální služby - závazná přihláška ke stažení ZDE