Investiční projekty

• Zkvalitnění zázemí domova BETEZDA
    Cílem projektu je zvýšení kvality a dostupnosti sociální služby "domov pro osoby se zdravotním postižením" vedoucí k sociální inkluzi prostřednictvím zkvalitnění zázemí pro jejich fungování, spočívající v celkové rekonstrukci objektu BETEZDA a pořízení vybavení.

Neinvestiční projekty

• Aktivizací ke změně - první krok k práci
    Cílem projektu je aktivně vyhledávat a oslovovat osoby z cílové skupiny, motivovat je k zapojení se do aktivit projektu v období, kdy jsou bez práce a pomocí individuální podpory vést účastníky projektu k přijetí zodpovědnosti na svůj vlastní život a k zařazení na běžný trh práce.

Další informace o projektu zde

• Kvalitní sociální služby díky kvalitnímu řízení v oblasti age managementu
    V rámci tohoto projektu absolvuje část spolupracovníků 50+ vzdělávání, jehož cílem je podpořit a zvýšit pracovní schopnost až do pozdního věku. Jde o vzdělávání například v oblasti práce s PC, chytrými telefony, sociálními sítěmi, seminář o spolupráci napříč generacemi, seminář týkající se zdraví a zdravého životního stylu, ale také se zaměříme na oblast finančního zajištění apod.

• Podpora pečujících osob v Pobeskydí
    Projekt jde naproti těm, kteří doma pečují o svého blízkého nepřetržitě NEBO kombinují péči s pracovním procesem a potřebují podporu v období po propuštění blízkého z nemocnice, po rapidní změně zdravotního stavu blízkého nebo během již probíhající dlouhodobé péče.

• Projekt komplexní prevence trestné činnosti na Bruntálsku
    Poskytování podpory osobám opouštějícím výkon trestu a jejich rodinným příslušníkům a blízkým v období výkonu strestu a po opuštění, s cílem překlenout propast po odchodu z věznice a tím pomoci k ativnímu sociálnímu začleňování a boji s chudobou.

Další informace o projektu zde

• Podpora aktivit a programů v rámci sociálního začleňování v oblasti bydlení a služeb pro ohrožené, děti, rodiny a další potřebné ve vybraných regionech MSK
    Cílem projektu je podpořit osoby cílové skupiny v tom, aby získaly zpět bydlení a znovu se začlenily do společnosti. Dále podpořit osoby, které již bydlí, ale jsou ohroženy ztrátou bydlení. Podpořit získání nájemních a podnájemních bytů na území měst Frýdek-Místek, Karviná, Třinec a Rýmařov a poskytnout podporu za účelem udržení si vhodného bydlení.

• Primární prevence
    Jedná se o přednášky zaměřené na prevenci rizikového chování, které naši zkušení lektoři přednášejí na základních a středních školách na území Třinecka, Frýdecko-Místecka a Českotěšínska. Prostřednictvím preventivních programů chceme děti a mládež vést k tomu, aby si vytvořili zdravý hodnotový systém a nepodlehli tlaku negativních společenských jevů.

• Kvalita a vzdělávání
    Pilířem kvality všech poskytovaných služeb Slezské diakonie je důraz na důsledné a uvědomělé naplňování požadavků zákona při práci s klientem služby, které je založeno na odborné a týmové práci zaměstnanců při zpracovávání metodiky služby.

• MEZI REZORTY
    Slezská diakonie připravuje ve spolupráci s Evropskou asociací poskytovatelů sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením (EASPD) z Bruselu konferenci zaměřenou na problematiku multidisciplinární spolupráce při podpoře lidí se zdravotním postižením a jejich rodin v Jihomoravském kraji.