Bank 23035791/0100

Projekty Slezské diakonie na dárcovském portále Darujme.cz

Jak to funguje
Darujme.cz je dárcovský portál provozovaný Nadací Via. Jeho účelem je poskytnout neziskovým organizacím prostor pro výběr darů na různé dobročinné, charitativní nebo veřejně prospěšné projekty a dárcům umožnit jednoduchý a bezpečný způsob darování.

Více informací o zpracování osobních údajů v rámci portálu Darujme.cz zde: www.darujme.cz/#informace-o-zpracovani

Venkovní šachy s posezením

„Darujte radost i poučení“

Šachy jsou králem logických her a učení se strategie. Přispějte prosím na zakoupení venkovních šachů s posezením pro ženy, matky a děti bez domova, žijící v azylovém domě SÁRA ve Frýdku-Místku.

Protože jak moudře pravil J.R.R.Tolkien: „Kde vůle neschází, cesta se nachází.“ I naše klientky hledají cestu ve své nelehké životní situaci a radost ze hry, která trénuje navíc logické myšlení, jim bude ku pomoci.

Projekt můžete podpořit prostřednictvím Darujme.cz

Vaši podporu projektu můžete realizovat také prostřednictvím pojištění u PRVNÍ KLUBOVÉ

Děkujeme!

Více informací o středisku Slezské diakonie SÁRA Frýdek-Místek ZDE

Zůstat doma

Odborná a na míru ušitá pomoc, přímo v místě bydliště je to, co lidé s postižením a senioři potřebují. Díky terénním službám, které poskytuje Slezská diakonie, mohou zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu přímo v domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby.

Naši pracovníci docházejí za rodinami, které vychovávají dítě s postižením, pomáháme rodinám naházet vhodné způsoby výchovy a péče o dítě s postižením tak, aby jej jeho handicap omezoval co nejméně. Organizujeme svépomocné skupiny pro rodiče, společné pobyty rodiny s dětmi s postiženými i zdravými sourozenci.

I Vy sami můžete podpořit tento projekt a pomoci dětem, lidem s postižením a seniorům zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu prostřednictvím terénní služby v přímo domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby, děkujeme.

Projekt můžete podpořit prostřednictvím portálu Darujme.cz ZDE

Projekty Slezské diakonie realizované s podporou První klubové pojišťovny

Zahradničit může každý

Díky financím a podpoře První klubové pojišťovny můžeme zakoupit vyvýšené záhony, které budou moci klienti Slezské diakonie střediska EFFATHA Nový Jičín, lidé se zdravotním postižením, zahradničit. Většina z nich má zhoršenou mobilitu a tak běžné záhony jsou pro ně velice náročné a pro mnohé z nich nemožné pro jakoukoli práci. V zahradnictví pěstují klienti vše, co můžeme nadále využít pro další zpracování, např. ovoce na džemy, bylinky na masti a sirupy, zeleninu pro spotřebu nebo na šťávy apod.. Klienti mají pocit vlastní užitečnosti, seberealizace. Navíc jde o reálnou práci, která může směřovat k nalezení práce na otevřeném trhu práce.

Děkujeme za finanční dar První klubové pojišťovně. Velmi si jej vážíme a jsme vděčni za dar, který bude sloužit pro dobrou věc, která je velmi potřebná. Naši klienti budou moci pohodlněji pracovat, práci jim i díky podpoře První klubové pojišťovny velmi usnadníme, mnohým vůbec umožníme. DĚKUJEME ! Klienti a pracovníci střediska EFFATHA Nový Jičín, sociálně terapeutické dílny

Projekty, které můžete podpořit i prostřednictvím pojištění se u První klubové pojišťovny:

Venkovní šachy s posezením pro ženy, matky a děti bez domova, žijící v azylovém domě SÁRA Frýdek-Místek

Více informací o možnosti pojištění u První klubové pojišťovny: ZDE