KARMEL newsletter download here

the third issue - August/September 2016 HERE

Life and traditions in Iraq

article download HERE

Paní Samíra z Integračního programu Karmel se s námi podělila o svůj recept a uvařila velmi chutné a zvláštní jídlo, kde se skořice používá i jinak, než jen ve sladkém jídle a máme tak možnost si rozšířit i naše kulinářské obzory. Velmi zajímavé a podnětné je ale také poděkování po jídle. V Iráku lidé děkují slovy: Ať jsou tvoje ruce požehnané. – A paní hospodyně k tomu dopoví: Pro tvé dobro / Pro vaše dobro.

Zpravodajská rada Zpravodajství MOZAIKA

Zpravodajská rada Zpravodajství MOZAIKA pracuje na základě ustanovení statutem Zpravodajské rady. Statut zpravodajské rady byl schválen ředitelkou Slezské diakonie Mgr. Zuzanou Filipkovou, Ph.D. dne 28. 2. 2017 a aktualizován dne 26.2.2018.

Statut Zpravodajské rady zpravodajství MOZAIKA blíže upravuje působnost, strukturu, složení a pravidla jednání Zpravodajské rady. Úkolem Zpravodajské rady je koordinované, usměrňované a vzájemně informačně podložené jednání související s vysíláním zpravodajství MOZAIKY. V rámci své působnosti rovněž odpovídá za řešení koncepčních i závažných a operativních úkolů, které s vysíláním MOZAIKY souvisejí.

Náměstkyně pro sociální práci doporučuje službu či služby, kde se bude daný díl natáčet. MOZAIKA se během zpracování nepředává. Výslednou podobu vytváří kameraman, střih, režisér a scénárista a konzultován je paní náměstkyní. Členové MOZAIKY mají na zřeteli etiku své práce.

Statut je v listinné podobě uložen u předsedy Zpravodajské rady Mgr. Lenky Waszutové, MBA a na oddělení PR a propagace.

Členové: Mgr. et Ing. Romana Bélová, Mgr. Renáta Větrovcová, Bc. Dagmar Bystroňová, DiS., Markéta Fojtíková, Nátan Rusnok, moderátor

Renáta Větrovcová

vedoucí oddělení PR a propagace/režisér MOZAIKY