Projekty Slezské diakonie na dárcovském portále Darujme.cz

Jak to funguje

Darujme.cz je dárcovský portál provozovaný nadací Via. Jeho účelem je poskytnout neziskovým organizacím prostor pro výběr darů na různé dobročinné, charitativní nebo veřejně prospěšné projekty a dárcům umožnit jednoduchý a bezpečný způsob darování.

Více informací o zpracování osobních údajů v rámci portálu Darujme.cz.

Tyto projekty můžete podpořit i prostřednictvím pojištění i První klubové pojišťovny.

Zůstat doma

Odborná a na míru ušitá pomoc, přímo v místě bydliště je to, co lidé s postižením a senioři potřebují. Díky terénním službám, které poskytuje Slezská diakonie, mohou zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu přímo v domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby.

Naši pracovníci docházejí za rodinami, které vychovávají dítě s postižením, pomáháme rodinám naházet vhodné způsoby výchovy a péče o dítě s postižením tak, aby jej jeho handicap omezoval co nejméně. Organizujeme svépomocné skupiny pro rodiče, společné pobyty rodiny s dětmi s postiženými i zdravými sourozenci.

I Vy sami můžete podpořit tento projekt a pomoci dětem, lidem s postižením a seniorům zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu prostřednictvím terénní služby v přímo domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby, děkujeme.

Žít podle svého? Jde to!

Vede od zkušenosti s duševním onemocněním cesta k plnohodnotnému životu? Může člověk s mentálním postižením žít ve svém bytě nebo pracovat? Sociální pracovníci 7 týmů Slezské diakonie v rámci Moravskoslezského kraje odpovídají jednoznačně: "Ano, jde to!"

Společně "DOBROVOLNĚ" 2019 - charitativní kalendář

Dobrovolník a uživatel sociální služby = vzájemný vztah plný porozumění a radosti v životě každého z nich. Slovem a úsměvem se může zapojit každý z nás a přitom to nic nestojí. Nyní i Vy můžete být součástí a vnést do srdcí potřebných kousek štěstí. Pomozte nám zrealizovat sny našich uživatelů sociálních služeb, kteří věnovali svůj čas nafocením této malé vzpomínky s velkým rozměrem. Můžete přispět Dobrovolnickému centru Slezské diakonie jakoukoliv částkou, v případě přispění min. částky 300 Kč od nás obdržíte kalendář.

Projekt můžete podpořit prostřednictvím portálu Darujme.cz.

Klubovka a Slezská diakonie mají společný cíl

Pojištění je ve své podstatě podobné charitě: lidé se skládají na pomoc někomu, koho postihlo neštěstí. Jen na rozdíl od charity dávají prostředky do fondu předem. Díky spolupráci Klubovky a Slezské diakonie získává pojištění další rozměr – kromě základní ochrany zdraví a majetku navíc odteď i pomáhá.

Více o pojišťovně naleznete ZDE.