Všude dobře, doma nejlépe

Odborná a na míru ušitá pomoc, přímo v místě bydliště je to, co lidé s postižením a senioři potřebují. Díky terénním službám, které poskytuje Slezská diakonie, mohou zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu přímo v domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby.

Naši pracovníci docházejí za rodinami, které vychovávají dítě s postižením, pomáháme rodinám naházet vhodné způsoby výchovy a péče o dítě s postižením tak, aby jej jeho handicap omezoval co nejméně. Organizujeme svépomocné skupiny pro rodiče, společné pobyty rodiny s dětmi s postiženými i zdravými sourozenci.

Každý jednou dospěje a chce se postavit na vlastní nohy. Mladí lidé s postižením to mají trochu složitější, proto navštěvujeme dospělé, kteří z důvodu svého postižení potřebuji pomoci s vedením své domácnosti, vyřizováním na úřadech či hledáním vhodné práce nebo přátel. Naši pracovníci doprovázejí, radí a pomáhají ve všech oblastech, které jsou pro dospělého člověka důležité. Společným cílem je taková pomoc, která je na míru ušitá a nenahrazuje, ale vhodně doplňuje schopnosti, které člověk má. Čím více je člověk samostatný, tím méně nás potřebuje a řídí si svůj život sám a my můžeme pomáhat někomu dalšímu.

Život rychle utíká, zasadili jsme strom, postavili dům a vychovali děti. Jen našich sil už ubývá. I přesto chceme zůstat v domě, který jsme postavili, s dětmi, které jsme vychovali a spolu s vnoučaty se dívat jak roste a sílí strom, který jsme zasadili. Teď se ale hlásí se stáří. Naše rodina nám pomáhá, ale na všechno už nestačí. Seniory, kteří potřebují pomoci se sebeobsluhou, péči o domácnost, nebo je trápí demence, navštěvují naší zkušení pracovníci a pomáhají jim v oblastech, na které už sami nestačí.

Kontakty na pracovníky sociálních služeb Slezské diakonie naleznete na webových stránkách Slezské diakonie. Dotázat se můžete také pracovníka Informačního centra Slezské diakonie (tel.: 558 764 300), který Vám pomůže s výběrem vhodné služby a zprostředkuje Vám kontakt na příslušného pracovníka.

I Vy sami můžete podpořit tento projekt a pomoci dětem, lidem s postižením a seniorům zůstat doma tím, že obdrží vhodnou podporu prostřednictvím terénní služby v přímo domácnosti a nemusí se stěhovat do pobytové služby, děkujeme.

Klubovka a Slezská diakonie mají společný cíl

Pojištění je ve své podstatě podobné charitě: lidé se skládají na pomoc někomu, koho postihlo neštěstí. Jen na rozdíl od charity dávají prostředky do fondu předem. Díky spolupráci Klubovky a Slezské diakonie získává pojištění další rozměr – kromě základní ochrany zdraví a majetku navíc odteď i pomáhá.

Více o pojišťovně naleznete ZDE.

Pomozte nám zpříjemnit prostředí pro naše klienty

Cílem projektu je vybudovat okrasnou zahradu v přilehlých prostorech Chráněného bydlení v Českém Těšíně.
Získaný finanční příspěvek použijeme na rekultivaci pozemku určeného na zahrádku.
Chceme zahradu zpříjemnit a upravit, aby se klienti při sezení venku, či pouhém procházení cítili lépe.
Hlasování probíhá do 27. 4. 2018.

Odkaz pro hlasování:
Moravskoslezský kraj- Zpříjemnění prostředí klientům chráněného bydlení

Nezapomeňte po hlasování potvrdit e-mail, který vám přijde.

Děkujeme za Váš hlas.