duben

Paní Lucia Wijacká, která je uživatelkou, respektive její dvě holčičky Karolínka a Miriamka, služby denního stacionáře EUNIKA Karviná se účastnila pořadu Tanec snov na TV JOJ. Cílem tohoto pořadu je prostřednictvím tance splnit sen, který spočívá v materiální pomoci těm, kteří pomoc potřebují.

Vždy jeden z páru je známou tváří slovenského šoubiznisu a druhý účastník je ten, který vysnil pro sebe či pro druhé materiální pomoc. Paní Lucia vysnila sen nejen pro své postižené holčičky, které stacionář navštěvují, ale pro všechny děti ze stacionáře EUNIKA. Tím snem jsou rehabilitační pomůcky a přístroje, které pomohou výrazně usnadnit život dětem s postižením.

Tanec hodnotí odborná porota, ale o konečném vítězi rozhodují diváci v rámci SMS hlasování. Tanečním partnerem byl paní Lucii známý zpěvák Mário Kollár. Byť minulá neděle byla pro tento soutěžní pár poslední, protože se svým tanečním partnerem skončili na poslední příčce po sečtení bodů ze SMS hlasování a známek poroty, vytančila paní Lucia pro děti dost peněz na zakoupení potřebného vybavení stacionáře.

Co je na tomto počinu úžasné? Nesobeckost, otevřenost k pomoci druhým a ochota vynaložit značné úsilí pro pomoc a podporu druhým, vzdání se svého pohodlí a neobyčejné nasazení pro zlepšení života těm, kteří pomoc potřebují. Obdivuhodná je také veliká odvaha, které je k účasti v takovéto soutěži zapotřebí, jelikož se jedná o profesně netančící páry.

Slezská diakonie vyjadřuje paní Lucii Wijacké velké díky a také televizi JOJ, která demonstruje, že pomoc potřebným nezná hranice.

Mgr. Lenka Waszutová
vedoucí Odboru personálního řízení,