srpen

Dne 3. 8. 2017 jsme slavnostně zahájili výstavu „Má to smysl tvořit… a růst“. Na výstavě můžete vidět rukodělné práce uživatelů dílen Slezské diakonie a obrazy dětí z projektu „Překonávání bariér se štětcem v ruce“. Vernisáž jsme zahájili za doprovodu hudebního vystoupení Marka Rusnoka a za přítomnosti uživatelů Slezské diakonie, kteří výrobky vytvářeli. Na vernisáž přijala pozvání i Kavárna u lidušky, která připravila kávu pro návštěvníky i autory rukodělných prací. Činnost Slezské diakonie, fungování dílen Slezské diakonie a projekt „Překonávání bariér se štětcem v ruce“ prezentovala Marta Czyžová. Poděkování taktéž patří Městské knihovně Havířov, která poskytla prostory k této výstavě i k vernisáži, a se kterou jsme tak navázali vzájemnou spolupráci.

Výstavu rukodělných prací uživatelů Slezské diakonie v Městské knihovně Havířov v hudebním oddělení na ulici Svornosti 2 můžete navštívit až do 31. 8. 2017. Knihovna je otevřena ve všední dny kromě středy a to od 8:00 do 18:00 hodin s polední pauzou mezi 12:00 a 13:00 hodinou. Knihovna je také otevřena v soboty od 8:00 do 12:00 hodin. Na výstavě si můžete výrobky nejen prohlédnout, ale také pořídit za dar dílnám Slezské diakonie v hodnotě materiálu a energie výrobků.

O projektu „Překonávaní bariér se Štětcem v ruce“, který podpořila Nadace umění pro zdraví, se více dočtete ZDE.

Výrobky uživatelů dílen Slezské diakonie, můžete také zakoupit v Informačním centru Slezské diakonie na Dukelské ulici 2096/5a v Českém Těšíně. A to vždy od 8:00 do 16:00 kromě polední pauzy mezi 13:00 a 14:00. Více o Informačním centru Slezské diakonie naleznete ZDE.