Vrcholem vánočních chvil v domově byla příprava společné štědrovečerní večeře v jídelně, na které se podíleli zaměstnanci přímé péče i kanceláře. Stoly slavnostně prostřeny bílým ubrusem, svícny ozářily jídelnu, ovoce a cukroví provoněly prostor a pohled na slavnostně vyzdobenou místnost nasvědčoval vzácnou událost, která měla přijít.  Setkání u štědrovečerního stolu jsme začali zazvoněním zvonečku, přivítáním vedoucí domova a zpěvem koledy Narodil se Kristus Pán. Příběh o Ježíšově narození přiblížil evang. pastor Firla a celou sváteční chvíli zpříjemnili zpíváním pozvaní a nám známí hosté. Zazpívané koledy Tichá noc a Čas radosti, taky společná modlitba Otče náš, nás vzájemně propojily a ztišily. Sváteční chvíle byla zakončená tradičním zlomením oplatku a přáním všeho dobrého, rovněž i rozdáním vánočních dárků. Následně se podávala klasická večeře, kterou připravili zaměstnanci kuchyně. Jídelnu tak provoněla hrachová polévka, bramborový salát a smažený kapr či filé. Děkuji všem za ochotu, čas a rovněž přítomnost u jednoho stolu, kdy jsme sobě tak nějak blíž. S úctou Halina Pientoková