V pondělí 1. června se ve Společenském domě lázní Darkov v Karviné konala 3. výroční konference Programu pro pěstounské rodiny Slezské diakonie.

Konference se zúčastnilo okolo stovky lidí – dospělých i dětí. Program konference určený pěstounům a odborným pracovníkům sociálně-právní ochrany dětí tvořila témata jako rodiče, děti a volný čas, jak je důležité v dnešní době dětem číst nebo například jak vyjadřovat a zvládat své emoce.

Jednotlivé příspěvky přednášejících hostů, kterými byli známý psycholog J. Klimeš, ředitel Křesťanské akademie mladých a dlouholetý pěstoun K. Hennhofer a ředitelka společnosti Celé Česko čte dětem E. Katrušáková, dokázaly opravdu zaujmout. Osobité projevy lektorů byly opravdu zajímavé, vtipné, ale i poučné.

Konferenci si užily také děti, pro které byl připraven doprovodný program k příležitosti Dne dětí. Kromě plnění různých soutěžních úkolů si mohly také zařádit na skákacím hradu nebo se zúčastnit ukázky canisterapie s asistenčním psem a také za nimi přijelo hasičské auto.

V průběhu celé konference panovala příjemná atmosféra a věříme, že všichni účastníci odcházeli spokojeni.

Marie Kijonková, DiS. a Zdeněk Kašpárek
Program pro pěstounské rodiny Karviná, Orlová a Český Těšín