září

Mnozí z nás chodí do Tesca nakupovat. Zajímají se o různé slevy, o novou podzimní kolekci, řeší mezi sebou nepochopitelné přemístění regálů..., ale málokdo z nás ví, že síť Tesco podporuje rovněž dárcovství. Pomáhá s individuálními projekty, vyhlašuje programy, ve kterých podporuje zajímavé činnosti.

V letošním roce Tesco poprvé otevřelo pro neziskový sektor možnost přihlásit se do programu „Tesco – Pomáháme s Vámi“. Tesco po celé ČR letos rozdělilo 90 neziskovým organizacím 4,5 milionu Kč. V ČeskémTěšíně jsme to letos zkusili i my. Žádosti bylo napsáno hodně. Hurá !!! Spolu se dvěmi dalšími sociálními službami jsme byli vybráni do finále. V průběhu června a července naše střediska bojovaly o přízeň kupujících. Měsíční boj, který spočíval v bodování nabídky služby formou žetonu se nakonec vyplatil. V letošním prvním kole programu „Tesco – Pomáháme s Vámi“ se našemu středisku LYDIE Český Těšín podařilo vyhrát. Byli jsme nominování na první místo. Ve středu 26.8.2015 nám byla slavnostně předána smlouva a šek v hodnotě 50 000,-Kč. Získané finanční prostředky denní stacionář použije na vzdělávání pracovníků v interakční terapii určené dětem s autismem. Program „Tesco – Pomáháme s Vámi“ nám také hodně pomohl v dofinancování evropského projektu Norských fondů.

Touto cestou chceme moc poděkovat za možnost se zúčastnit prvního ročníku. Děkujeme všem, kteří nás podpořili svým žetonem. Rovněž Vy jste pomohli dětem s poruchou autistického spektra minimalizovat následky postižení a posunout jejich vývoj dopředu.

Vaši podpory si velice vážíme.

DĚKUJEME !

Jana Kadlubcová