duben

Začátkem března vyhlásila Slezská diakonie ve spolupráci s Městem Krnovem, odborem sociálním tipovací soutěž, která byla spojena s Mezinárodním dnem porozumění AUTISMU.

Světový den porozumění autismu připadá na 2. 4. a tento datum byl také v tipovací soutěži vytvořen z modrých „puclíku“ s otázkou, „kolik modrých puclíku obsahuje datum na obrázku“. Správnou odpovědí bylo číslo 150ks. Svůj tip zaslalo celkem 24 osob, z toho dva tipující se nejvíce přiblížili správnému počtu. A to pan Zdeněk Hodulák se svým tipem 148ks a paní Iveta Burdová, která tipovala 152 ks.  Hlavní cenu „Výlet do oblak“ věnovalo Město Krnov, odbor sociální.

Výherce „Výletu do oblak“ nakonec určilo losování uvedených dvou nejlepších tipujících a tak gratulujeme paní Ivetě Burdové a přejeme krásné zážitky při pohledu na Krnov z výšky.

Pan Hodulák dostal za svůj skvělý tip knížku „Krnov – město mezi dvěma řekami“, kalendář Slezské diakonie „I takoví jsme“ a dárek z keramické dílny.

Mezinárodní den porozumění autismu jsme si v Krnově připomněli již třetím rokem a výstupem každoročního setkání je společná fotka „v modrém“. V letošním roce byla akce obohacena i o modrý punč, fotokoutek s modrými doplňky a balonky.

Více o zapojení Slezské diakonie do mezinárodního dne porozumění autismu si můžete přečíst ZDE