únor

Slezská diakonie se spoustou dobrých lidí pomůže křesťanským uprchlíkům

Pravděpodobně 19. února 2016 do České republiky dorazí křesťanské rodiny, aby zde našly klid a bezpečí před příslušníky Islámského státu. Jedná se o rodiny, které byly pronásledovány a ohrožovány na životech. Slezská diakonie v rámci svého motta a poslání nabídne těmto lidem s podobnými hodnotami pomocnou ruku.

Dle informací Generace 21 byly tyto rodiny pečlivě vybrány a prověřeny tajnými službami. Přesun rodin do ČR inicioval již zmíněný Nadační fond Generace 21, který zajišťuje většinu nákladů ze zdrojů soukromých dárců.

Slezská diakonie, Slezská církev evangelická augsburského vyznání, Křesťanské společenství Z.s. a organizace Generace 21 společně koordinují pomoc, která má zlepšit životy těchto rodin v bezpečném prostředí. Pomoc zahrnuje seznámení se s prostředím, kulturou naší země, regionu, ale také vzdělávání a učení se našemu jazyku. Posléze se očekává, že lidé požádají o azyl a budou si hledat práci a začnou žít běžným životem.

Podrobná tisková zpráva bude vydána nadačním fondem Generace 21.

V Českém Těšíně 10. února 2016

Lenka Waszutová