listopad

Slavnostní předání sociálního automobilu pro služby Slezské diakonie v Novém Jičíně

Sociální automobil Dacia Dokker, který darovala Slezské diakonii společnost Kompakt, s r. o. pro sociální služby ve městě Nový Jičín proběhlo dne 24. října 2017 ve Starém Jičíně za přítomnosti dárců a sponzorů, vedení a pracovníků Slezské diakonie, a také uživatelů služeb, pro které je automobil určen. Zdravici z vedení města Nový Jičín, starosty Jaroslava Dvořáka a pana Antonína Urbana přečetla paní Radka Čapková, vedoucí ARCHY Nový Jičín, chráněné bydlení.

Klíčky od nového vozu z rukou zástupce českomoravské reklamní agentury Kompakt, s r. o. Bronislava Božoně, převzala pí. Šárka Gaudková. Jsme rádi, že firma Kompakt věnuje svou pozornost také možnostem o zdokonalení vozového parku v ústavech a zařízeních, která svou činnost zaměřila na výchovu, vzdělání, rehabilitaci a integraci zdravotně, mentálně či jinak hendikepovaných lidí, a že Slezská diakonie je této společnosti partnerem.

Jako poděkování zahráli klienti v režii pracovnice EFFATHY Nový Jičín, sociálně terapeutické dílny maňáskové divadlo, které jim umožňuje prožít také pocity úspěchu a seberealizace. Za své výkony v maňáskovém divadle již klienti získali i cenu hejtmana MSK a i na této akci předvedli, že divadlo hrají celým svým srdcem a s umem sobě vlastním.

Touto cestou bychom chtěli všem příznivcům našich služeb v Novém Jičíně poděkovat.

Šárka Gaudková

Kontakt:

Bc. Šárka Gaudková, DiS., zástupce vedoucí Oblasti Bruntál, Krnov, Nový Jičín, Slezská diakonie, s.gaudkova@sdk.cz ; tel. 737 702 896

www.slezskadiakonie.cz