říjen

„Jak vybalancovat osobní a profesní život“ je velmi častou otázkou pracujících žen i mužů, proto se na toto téma uskutečnily ve dnech 14. – 15. října dva semináře v Diakonickém a vzdělávacím centru Vladislava Santariuse. Páteční seminář byl více zaměřen pro ženy pracující ve SD na různých vedoucích pozicích a sobotní byl věnován ženám sloužícím v církvi.

Svými bohatými zkušenostmi a radami se s námi podělily paní psycholožka Dr. Beverly Yahnke a paní diakonisa Tiffani Manor, obě z Ameriky. Paní Dr. Beverly Yahnke pracovala dvacet let v privátní klinické praxi, kde sloužila duchovním a členům církve. V současnosti se její klinický a výzkumný zájem soustředí na oblasti deprese, vyčerpanosti a odolnosti vůči negativním vlivům. Paní diakonisa Tiffani Manor pracovala jako manažerka firmy, je matkou čtyř dědí, ženou pastora sboru a nyní pracuje s hluchoněmými. Jak praktikuje svůj osobní a profesní život nám představila paní Radka Brahová, původem z Těšínského Slezska, jež získala bohaté zkušenosti v práci pro misijní organizaci a v současnosti podniká v oblasti překladatelství a je rovněž velmi aktivní v životě církevního sboru.

Kromě pozdravu paní ředitelky Zuzany Filipkové a paní náměstkyně Romany Bélové nás pozdravil i bratr biskup Slezské církve evangelické a.v. Jan Wacławek.

Jak zúčastněné ženy prožívaly oba semináře nejlépe vyjádří několik jejich reakcí :

• Paní Beverly byla opravdu skvělá, vše co řekla je pro mě přínosem do života, doporučila bych přednášku každé ženě. Odcházím naplněná a zároveň odpočinutá, protože „život není seznam úkolů“ . Paní Radka byla skvělá v profesionalitě, lidským přístupem, v otevřeností.
  • Znát své očekávání, znát hranice, umět říci ne, učit se oslavovat malé úspěchy
  • p. Dr. Beverly byla skvělá, téma předáno záživným způsobem. Mnoho praktických poznatků, které budu chtít používat.
  • Použitelnost v praxi (osobním i pracovním životě)/osobnost obou lektorek/Nenudila jsem se/

Zamyslela jsem se nad svou pracovní vytížeností