Radovánky se letos opět vydařily

Za téměř letního počasí proběhla v pátek 10. června v MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, odloučeném pracovišti Bohumín, tradiční akce v rámci oslav konce školního roku, které se zúčastnili žáci z mateřské školy a přípravného stupně a žáci ze základní a střední školy v doprovodu rodinných příslušníků.

Bohatý program odstartoval vystoupením jednotlivých tříd. MŠ předvedla trpasličí tanec protknutý známými dětskými melodiemi, ZŠ nacvičila Podobenství o ztracené ovci a dobrém pastýři a pohybovou písničku Známe svoje tělo neboli Hlava, ramena, kolena, palce, jež roztančila i všechny diváky. SŠ pak sérií lidových a křesťanských písní umocnila uvolněnou atmosféru a dobou náladu.  V mezidobí však nastaly i vážnější momenty, a to v souvislosti se slavnostním vyřazením žáků z mateřské a základní školy, kteří budou po prázdninách pokračovat v dalších etapách svého vzdělávání. Po zdařilých výstupech následovala pohádka O ptáku Ohniváku v podání klauna Daniela Taraby či představení dravých ptáků pod vedením karvinského sokolníka Jaroslava Oszeldy. V průběhu veškerých aktivit měli žáci možnost svézt se na konících, pohrát si s živou ovečkou, opékat párky nebo soutěžit o dárkový balíček. To vše se neslo ve znamení veselí, malí i velcí se výborně bavili a domů odcházeli plni krásných zážitků.

Mgr. Eva Štellarová